2024 Dünya Mutluluk Raporuna göre Türkiye 98. sırada. TÜİK raporuna göre 106. sıradan, 98. sıraya yükselmiş durumda ama bu TÜİK raporuna göre, halka sorduğunda durum kesinlikle çok farklı olacaktır.
Türkiye’de insanlar mutsuz pekiş neden mutsuz? Aslında herkes bunun nedenini biliyor. Ama ben yine de birkaç kelam edeceğim. Bir rapora göre de Türkiye’ de halk sinirli. Yani tahammül seviyemiz kalmamış.
Halk bankalara mahkûm edildi, dolar yüksek, zam, vergi artışı daha birçok neden sayabiliriz mutlu olmak için.
Asgari ücret açlık sınırının altında, emekliler mutsuz, emekli oldukları halde ikinci işte çalışıyorlar.
Açlık sınırının bile altında yaşamaya çalışan bu insanlardan Cumhurbaşkanı tasarruf yapmalarını istiyor. Halkın tasarruf edecek bile parası yokken bu istek, ne kadar gerçekçi olabilir.
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere diğer siyasiler, tasarrufu neden hep halktan istiyor? Neden, tasarrufa önce kendilerinden başlamıyor?
Emeklinin, asgari ücretlinin israf edecek durumu yok ki tasarruf etsin. Onlar daima “zorunlu tasarruf” halinde zaten…
İsrafı yapan hükümet ve devlet kurumları…
“İtibardan tasarruf olmaz!” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, yazlık-kışlık saraylar inşa ediliyor. Bakanlara, milletvekillerine yatlar, katlar ve lüks makam araçları tahsis ediliyor, her türlü hizmet ayaklarına kadar getiriliyor, “lüküs” hayattan asla vazgeçilmiyor!
Bu, halkın aklıyla dalga geçmek değil de nedir?
Ülkede şiddetli bir ekonomik kriz, insanların hayatını ciddi manada etkilerken, tasarruf edin demek ne kadar gerçekçi.