1899 yılından beri hizmet veren, Adapazarı ekspresi sizin elinizde tarihe gömülüyor.

Önce hızlı tren hattı gerekçe gösterilerek seferler durduruldu, Ardından Haydarpaşa garındaki çalışmalar gerekçelendirildi, kısa süreli hizmetini Pendik istasyonuna kadar yapabildi. Mazeretler bitmek bilmedi, bu kez de imdada pandemi yetişti, tüm tren seferlerinin durdurulduğu ilan edildi.

Bu körelmiş zihniyet yıllardır şehre sokmamak için türlü bahaneler uydurduğu Ada Treni, hatırlanacaktır CHP kadın kollarının 18 hafta süren yağmur, çamur, soğuk demeden sürdürülen eylemleri takiben seçimleri kaybedeceğini ya da büyük bir oy kaybı yaşayacağını anladığı anda kendilerinin ürettiği bahaneleri yok edip Adapazarı Ekspresi hizmete başlatıldı.

Hatırlayanlar bilecektir 70’li yılların siyah beyaz hafızalarımıza kazınan beyaz perde filmlerini aratmaz manzara,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan AK Parti adayı sefere başlamışlar ve camdan yurttaşları selamlıyorlar. Bu selamlama kalabalık bir gurupla yapılmıştı.

Ancak bu selamlama ve seferler kısa süreli oldu, sonradan anlaşıldı ki tren seferlerine yerel seçim öncesi kısa süreli başlanmış.

O gün ihtiyaç olan, seçim sıcaklığını meşgul eden tren sorununu çözmek ve CHP Kadın kollarının eylemlerini sona erdirmekti. Bunda da başarılı oldular ve yurttaşları kandırdılar.

Bu kez niçin durduruldu seferler, ilan edilen gerekçe; Gar binası ve Mithatpaşa arasındaki rayların bakımı ve hat çalışması yapılması.

Yıllardır kullanılmıyor, boş duruyor. O dönemde bakım tamirat yapılmayıp, normalleşme döneminde ray ve hat bakımı da neyin nesi.

Tarihe mal olmuş, aklınızın alamayacağı kadar eski Adapazarı – Haydarpaşa tren seferleri size rağmen çalışacak.

Yeni bahane Ada Treni artık Gebze’ye kadar çalışacakmış.

Anlamadığım konu ise sizi rahatsız eden nedir, niçin engellemek için bu kadar özel çabanız var.

Son olarak önümüze çıkan Gar binası eski ve yıkım planlaması.

Yeşile düşmanlığınız tamam da Tarih’e de olması çokta şaşırtmadı aslında. Adapazarı’nı beton yığınına çevirdiniz. Gar binasının yerine AVM yapmayı planlıyorsunuz, sanki yaptığınız AVM’leri çalıştırabiliyorsunuz.

Yıkmaktaki yeteneklerinizi biliyoruz, siciliniz kabarık.

Yıkıyor ama yenisini yapmıyorsunuz, Afa Kültür merkezinde olduğu gibi. Rant’a erişemediğiniz yerlerde yapıma girmiyorsunuz.

Hani bir söz var ya “ gölge etme başka ihsan istemem” sizden yeni bir şey istemiyoruz.

Bizim olanlara dokunmayın bize bırakın.

Aklımızla ve sabrımızla oynadığınız artık yeter.