CHP’nin başına nelerin geldiğini sanırım bilmeyen yoktur. Yargı marifeti ile siyasetin şekillenmesinden ibaret.
Bunu her kime sorarsanız benzeri cevaplar alırsınız. AKP’li siyasetçilerde kapalı kapılar ardında farklı yorumlar yapmıyor.
CHP’nin seçim kazanımı, birinci parti olmasının getirdiği son ne yazık ki…
Her geçen gün başka manzaralara tanıklık ediyoruz, hedefin ne olduğu da çok belli.
Mutlak Butlan diye bir şey icat edildi, CHP’de yönetim değişikliğine gidildi. Genele merkezdeki değişim illere de yansımaya başladı.
CHP’yi ikiye bölme çabası, hesaplanan beklenen bu olsa gerek. Ancak hesap edilmeyen bir şey var ki bu gerçeklikle yüzleşmekteler.
Her kim ne plan yaparsa yapsın, ister iktidar ister başka hareket alanları, bilemedikleri sahada ki karşılık yani yurttaşın tavrı.
Yurttaş olan/bitenin farkında ve istedikleri karşılığı vermiyor.
Burada ki kastım sadece CHP üyesi üzerinden değil, partili olmayan yurttaşta sert tepki vermekte. Demokrasiye vurulan darbe olduğunu bilmeyen yok.
CHP Genel Merkezine atama yaparsınız ancak illerde bulamaz, açıkta kalırsınız.
İl başkanları yetkisizde olsalar görevden alınıyorlar, CHP Genel Merkezinde görevli olduğunu düşünenler kendilerince operasyon yapmaktalar.
Görevden alınan il başkanlarının yerine atama yapılamıyor, birçok ilde benzeri manzaralar yaşanmakta.
Yetkisiz görevden almalar, yetkisiz atamalar…
Buna karşın isimde üretilemiyor. Hiçbir CHP’li kadro böylesi hukuksuzluklara olur demez, karşı duruş sergiler.
Bu ana kadar yaşanılanlarda tamda bu durumun özeti.
Sakarya’da güvendiğim isimlere sordum, soruşturdum aldığım cevap farklı olmadı. Var mı beklentisi olan, CHP il başkanı olacak isim çıkar mı diye, tek isim üretemezler.
Sakarya’da butlancılarla hareket edecek isim olmaz, olamaz…
Arka kapı diplomasisi var mı ya da bunu kim yönetir bunu da bilemiyorum, bildiğim ise bilindik isimler asla bu görevi kabul etmez.
CHP Genel Merkezi yetkisiz, yetkisiz atama temasını kime sağlarlar…
Her şeye rağmen diyecek kimse çıkmaz, mevcut kadrolar niçin görevden alınmadı sorusunun cevabı bende yok.
Birçok il alındı, yerlerine atama yapılamadı. Atama yapılacak isim bulamıyorlar, bulamazlar.