CHP ilçe divan toplantılarını gerçekleştirerek Sakarya’da yaşanılan seçim sonuçlarını değerlendirdi. Gördüğüm, gözlediğim kadarıyla katılımların az olduğu toplantılar düzenlendi.
Her ilçe için yapılan toplantılar benzeri durumdaydı sanırım. Maalesef yeterli katılım gerçekleştirilemedi, toplantı duyuru eksikliği mi ya da başka olumsuzluklar mı vardı bilemiyorum.
Oysaki 31 Mart seçim sonuçları kalabalık katılımlar ile değerlendirilmeliydi.
Ülkede yüzde 38 ile birinci parti çıkmış ancak Sakarya mevcut oyunu koruyamamış ve bir tek Sapanca belediyesi ile yetinilmiş.
Bunun gerekçeleri etraflıca sorgulanmalı, araştırılmalıydı. Nerede yanlış yapıldığı sorgulanmalıydı.
Tartışmanın ve sorgulamanın doğru zemini parti içi toplantılardır, geleceğe yön verecek ışık tutacak adreslerdir.
Mesele doğru kullanmakta, ne istediğinizi bilmekte.
Başarısızlıklar doğru sorgulanırsa ve bu kaçınılmadan yapılırsa hiç kuşku yok ki başarı gelecektir. Başarıda herkesin olacaktır.
Her ilçenin kendi iç dinamikleri var, belirlenecek yöntemde bu düzlemde olmalı.
Sorunu doğru teşhis ederseniz sonuca da kolay ulaşırsınız. Nerede yanlış yaptım diyebilmektir aynı zamanda.
Şu ana kadar böylesi bir tutum sergilenemedi, duyduğum ve gözlediğim kadarıyla. Serdivan ilçe divan toplantısında İl Başkanı bir yanlış ve hata varsa sorumlusu benim diyerek durumu tarif etmiş.
Bu durumu da şu şekilde izah etmiş; Genel Merkez anket yönetimiyle adayları belirledi bizde aynı durumu Serdivan adaylığı için kullandık ve anket yaptırdık.
Ankette, Şaban Koludra, Ecevit Keleş ve Aydoğan Arslan’ı sorgulattık. İki kez yapılan ölçümlerin sonunda Aydoğan Arslan, diğer iki adayı ikiye katlayacak sonuçlar elde etti ve bizde aday yaptık açıklamasında bulunmuş.
İl başkanının açıkladığı sonuç çok ilginç, özellikle Ecevit Keleş’e oranla çok daha fazla oy aldığını söylemiş olması dikkatlerden kaçmadı.
Arslan, Keleş ve Koludra ile mukayese edildiğinde her iki adaya göre iki kat fazla destek bulmuş, anket sonuçları bunu tarif edince de adaylık kaçınılmaz olmuş.
Seçim kazanmaya yetmediğini görmüş olduk.
Umarım mevcut durumdan gerekli olan dersler alınmıştır. Seçim kazanmaya en yakın ilçe olan Serdivan kaybedilmiş oldu, her ne kadar sorumluluğu üzerine almış olsa da il başkanı kaybedilen bir beş yıl var ortada.
Serdivan ilçe başkanının kullandığı bir ifade var ki çok dikkatimi çekti, CHP’nin değil de Aydoğan Arslan’ın kaybetmiş olmasına çok daha fazla üzüldüm.
İlçe başkanı yaşadığı üzüntüyü tarif etmek istemiş ancak anladığım maksadını bir parça aşmış gibi.
Kayıp adayın kaybı değildir aksine partinin kaybıdır.