Yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrası lige yeniden dönüyoruz. Sakaryaspor sezon başı belirlediği hedefin üzerine çıkarak Süper Lig için acaba dedirtmeye başladı.
Uzun yıllar sonra çıktığımız 1. Lig’de, ilk sezonumuzda kalmak, planlı hareket etmek çok değerliydi. Sakaryaspor gösterdiği performans ile birlikte Süper Lig için dev bir adım atmaya başladı.
Şimdi yeşil-siyahlılar için kader haftaları geldi. İç sahada lig lideri olan Sakaryaspor sahasında arka arkaya Samsunspor, Bodrumspor ve Eyüpspor’u konuk edecek. Bu takımlar sırasıyla ilk 3 sırada yer alıyor.
Ligde ilk 2 sırayı alan takımlar direkt Süper Lig’e çıkarken, 3 ila 7’inci sırada kalan takımlar play-off oynayarak Süper Lig’e çıkmanın peşinde olacak.
Pazar günü deplasmanda hiç de kolay olmayacak Denizlispor deplasmanında olacağız, Denizli’de alacağımız 3 puan bizim için artık hedefi yükseltme imkanı sağlayacak.
İç sahada arka arkaya alınacak Samsunspor, Bodrumspor ve Eyüpspor galibiyetleri gelirse Sakaryaspor’un ilk ikide yer alarak Süper Lig’e çıkacağını düşünüyorum.
Bunları konuşmak için erken denilebilir ancak durum öyle değil. Bu iç sahada ağırlayacağımız üç takım zirve için direkt rakiplerimiz, onlardan alacağımız galibiyetler ile ipler tamamen elimize geçecektir.
Taraftara da büyük iş düşecek tabi ki bu süreçte. Türk futbolunun önemli taraftar gruplarından olan Sakaryaspor taraftarları, üzerine düşeni yapacaktır ve bu maçlarda takımı yalnız bırakmayacaktır diye düşünüyorum.
Sakaryaspor ve taraftarılar ayrılamaz bir bütün olduğu noktada birleştiğinde iç sahada Sakaryaspor’un yenilme şansı yok.
Bu bilinçte hareket ederek Sakaryaspor’u bu kader haftalarında yalnız bırakmamak gerekli. Yıllar sonra gelen bu heyecan bakalım bizi nerelere taşıyacak. Kalın sağlıcakla…