Her seçim zordur bu da biraz öyle oldu. Olsun da hiç şikâyet yok, zor olan başarılsın, kolay kim olsa yapar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zor olanı başarmalıydı, nitekim ki başardı.

Türkiye’nin önünde büyük hedefler var, kaybedilecekte zaman yok. Seçime harcanan enerji maalesef boşa harcandı, hele ki son on beş gün son derece gereksiz boşa harcanan zamandı.

Artık önümüze bakmalı ve emin adımlarla hedefe doğru ilerlemeli. Hiç kuşku yok ki yaşanılan ekonomik kriz ve uzantıları hakkında başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşları da haberdar. İlk mücadele alanı ekonomi olacaktır, vakit kaybetmeden ekonomi kadrosunun oluşumuna başlanıldı bile.

Kimsenin şüphesi olmasın, en kısa süre içerisinde enflasyonla verilen mücadele sonuç verecektir. Yol uzun ancak gelecek berrak.

Sakarya’dan seçilen milletvekili arkadaşlarımıza önemli görevler düşmekte. Her biri değerli ve alanlarında deneyimli isimler. Var olan sorunların üstesinden gelmeyi başaracak kadro mevcut.

Sakarya Büyükşehir merkezi bütçeden aldığı pay yıllar yılı tartışma konusudur, ihracata bağlı vergi iadeden dolayı düşen vergi gelirlerimiz. Bundan dolayıdır ki Büyükşehir Belediye payı emsallerine göre düşük. İlk mücadele alanı ve sorumluluğu olmalı.

Mesleki deneyimi ve uzun yıllar yöneticilik, başkanlığı yaptığı için Ertuğrul Kocacık’ın ilk ödev ve sorumluluk alanı olacaktır. Vergi iade kesintisi sorunun halledilmesi ve belediye payının artışı çok önemli başlangıç olacaktır.

Ertuğrul Kocacık, sürecin ne olduğunu ve çözümün nasıl sağlanacağını biliyor. Tek başına sorumluluk ve yük onundur demek haksızlık olur, elbirliğiyle çözülecektir.

Hele ki şu günlerde Kabine ve Bakanlıklar konuşulmakta. Birde şehir Bakanlık ile temsil edilirse, Bakan Yardımcılığı görevi varken ilave gelirse sorunlar daha da kolay aşılır.

Umarın bakanlık temsili bize de düşer. Esasen bunu da fazlasıyla hak ediyoruz, seçin sonuçları ortada her dönem en fazla destek çıkan iller arasında ki yerimizi yine aldık. Bu hususta istikrarlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.

Bir diğer ödevimiz ise aslı ödev de değil artık bu şehre borcumuz. Hafif raylı sistem projesini hayata geçirmeliyiz, bu anlamda tüm alt yapı çalışmaları yapıldı, plan proje belli, hatlar belirli geriye bir tek güçlü irade kalıyor. Bunu da yapabilecek kadro mevcut, tüm milletvekili arkadaşlarımızın üzerinde yük olsun.

En kısa zaman içerisinde yapılacağından kuşkum yok.

28. dönem milletvekilliği ve kurulacak yeni hükümetin hayırlı olmasını dilerim. Kaybedilecek zamanımız yok hemen işe koyulmalı, kazana kazana yola devam edeceğiz.

 

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.