“2022’de ferahlayacağız” ve “Bizim dönemimizde vatandaşlarımız hiçbir zaman enflasyona ezdirilmemiştir” sözlerin sahibi AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever.
Bizim gazetede de çıkan ve arkadaşımız Nazile Akarsu ile yapılan özel haberden alıntı. Tever zorlu geçirdiğimiz döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş ve geleceğin daha ferahlık içerisinde geçeceğini belirtmiş.
En önemlisi ise birçok ülkenin koronavirüs sonrası hayatta kalma mücadelesi verdiği dönemde, ülke ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde 7,4’lük büyüme oranıyla güçlü ve istikrarlı yapısını koruduğu belirtmiş ki bu görüşe katılmamak mümkün değil.
Tüm dünya ekonomileri küçülme eğiliminde iken, G-20 ülkelerinin ekonomilerinde ki küçülme ile kıyaslandığında içinde bulunduğumuz güçlü ekonomiyi daha da net görmemizi sağlayacaktır.
Zor bir süreçten geçtiğimiz hepimizin malumu, geçici dalgalanmaların yaşandığı, kısmı daralmaların yaşandığı bu zorlu durumdan çıkmanın da tek adresi hiç kuşku yok ki AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğu gerçeği de çok aşikar.
Salgının etkisi altına alıp, hayatta kalma mücadelesi verildiği bu zorlu dönemde, açıklanan büyüme rakamları gelecek adına da umutlu olmamızı sağlıyor. Ekonomik anlamda yaşanan birçok kuşatmaya rağmen, güçlü irade ile üstesinden gelineceği kanaatindeyim.
Tever “sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki iktidarımız, salgının finansal istikrar ve reel sektör üzerindeki etkilerini dikkate alarak bir dizi tedbir ve desteği yine aziz milletimizin istifadesine sunacaktır. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye idealiyle yaşanan gelişmelerden çok daha güçlenerek çıkacak, tüm bu süreçleri de geride bırakarak, önümüzdeki başarılarımıza bakacağız” diye yaşadığımız süreci ve geleceği dair planlamayı anlatmış.
Sorumlu vatandaşlık gereği, yaşanılan felaket ve zorlukların üzerine abanmadan geleceğe umutlu kılmak ve güçlü kılmaktır. Güçlü irade ile anlatılan zorlukların, erişilen ferahlıkların tanıkları olarak her daim inancı kaybetmeden, önümüze bakmayı bilmeliyiz.
Cumhurbaşkanımızı ve arkadaşları güçlü kılan ve girdikleri her sandıktan başarı çıkmalarını sağlayan anlayışın, güçlü inanç ve güçlü irade olduğunu sanırım hepimiz yaşadık, gördük. Hiçbir zorluğu teslimiyet ya da yılgınlık ile karşılamadan, kararlı duruş sergilemeyi her daim bildiler.
2022 çok daha ferah olacak, bundan en ufak kuşku duymuyorum. Yolumuza daha emin adamlarla ilerlemeye devam edip, bölgenin belirleyeni olacağımıza inancındayım. Büyük Türkiye ülküsünden bir milim sapma yaşamadık, kimsenin tereddütü olmasın.
Bu ülke ve yüce millet birçok zorluğun üstesinden gelmeyi başarmıştır, bundan sonrası içinde farklı olmayacaktır. Ülke üzerinde oynanan oyunlara dün olmadığı gibi bugünde geçit vermeyeceğiz. Birlikteliğimize halal getiremeyecekler.
Bu zor günlerde geçecek biz böyle çok fırtınalar atlatık.
Zorluklara hükmeden kolaylıklara ulaşır. Hz. Ali