Sakaryaspor, uzun bir aranın ardından az sayıda da olsa taraftarıyla geçtiğimiz hafta buluştu. Yeni Sakarya Atatürk Stadyumunda Sarıyer’i konuk eden yeşil siyahlılar, mücadeleden maçın başında bulduğu iki gol ile galip ayrıldı.

Skor iyi olmasına iyi… Fakat oyun nasıldı? Öncelikle bir önceki hafta etkili oyununu bir golle süsleyen Ozan Sol, bu karşılaşmada ilk 11’de görev aldı. Ercüment Hoca Bayburt deplasmanından gerekli dersi çıkarmış olacak ki Sarıyer’e hemen maçın başında önde baskı ve pres uyguladı.

Ozan Sol’un daha öncede Sakaryaspor için çok önemli bir transfer olduğunu ve bu takıma daha çok şey katacağını söylemiştim. İlk iki maçta biz seyircilere bunu gösterirken aynı zamanda takım arkadaşlarının da oyunda ritmini yükseltiyor. Umarım böyle bir yetenek sakatlık veya kart cezasına maruz kalmaz.

Sayısı bin 500’ü bulan az sayıdaki taraftarın desteği ile Sakaryaspor mücadeleye hızlı başladı. Dakika 3’te Ozan Sol’un attığı golle öne geçen yeşil siyahlılar, bu golden 3 dakika sonra Çağlayan Menderes ile farkı ikiye çıkardı.

İlk 25 dakikada top kontrolünü eline alan, topu kaybettiğinde ise önde baskı ve pres yapan Sakaryaspor, Sarıyer’e pozisyon şansı vermedi. İlk yarının bitimine doğru Sarıyer kalemizde etkili olma çabasına girse de savunma hattı buna izin vermedi.

2-0’lık skorla ikinci yarıya başlayan Sakaryaspor, bulduğu fırsatları gole çeviremedi. Sarıyer’in ise bulduğu fırsatlara savunma hattının izin vermemesi ile mücadele sona erdi. Sakaryaspor, sezonun ilk galibiyetini kendi taraftarı önünde ulaştı.

Takımın en büyük ateşleyici gücü olan taraftarın sayısı her ne kadar az olsa da, bir an olsun susmayarak takımı destekledi. İstediğimiz bu değildi… Bizim istediğimiz sezonun evimizdeki ilk maçında stadı hınca hınç doldurmak ve takımı desteklemekti. Tabii ki bu mümkün değil.

Hazır konusu açılmışken bunu da siz değerli okurlarıma söylemek isterim. Şu pandemi süreci sürecini en kısa sürede atlatmak için aşılarınızı lütfen olun. Aşımızı olalım, tribünleri dolduralım..