YÜRÜYÜŞ YOLUNDAKİ BARİYERLERİ KIRDILAR
Sapanca’da vatandaşların ve çocukların en fazla vakit geçirdiği alanlardan biri olan Uzunkum yürüyüş yolunun girişindeki bariyer, bir grup motosikletli tarafından zarar verilerek kullanılamaz hale getirildi. Motosiklet girişinin yasak olduğu yürüyüş yoluna girmek isteyen şahıslar, geçişi engelleyen bariyerleri kırarak alana giriş yaptı. O anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

KAMERA KAYITLARINDAN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
Sapanca Belediyesi ekipleri, olayın ardından güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek bariyerlere zarar veren kişilerin kimliklerini tespit etti. Kamu malına zarar verilmesi nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı, ayrıca belediyenin emir ve yasaklarına aykırı hareket edilmesi nedeniyle idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

ADLİ VE İDARİ İŞLEM YAPILACAK
Sapanca Belediyesi, olayın görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak benzer olayların daha önce de yaşandığına dikkat çekti. Belediye tarafından yapılan açıklamada, kamu malına zarar veren ve belediye kurallarını ihlal eden kişiler hakkında istisnasız şekilde adli ve idari yaptırım uygulanacağı vurgulanırken, bu tür olaylara ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin de kamuoyuyla paylaşılmaya devam edileceği ifade edildi.






