Ligde son olarak Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş’ta, sezon içinde yaşanan teknik direktör değişikliği de istikrar arayışını beraberinde getirdi. Norveçli çalıştırıcı Ole Gunnar Solskjaer ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına Sergen Yalçın getirilmişti. Siyah-beyazlı ekip, 21 hafta sonunda 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 37 puan toplayarak 5. sırada yer aldı.
Beşiktaş, ara transfer döneminin son bölümünde oldukça hareketli günler yaşadı. Takımdan Tammy Abraham, Demir Ege Tıknaz, Rafa Silva, Jonas Svensson, David Jurasek, Mert Günok ve Gabriel Paulista ile yollar ayrıldı.
Siyah-beyazlılar bu süreçte Emmanuel Agbadou, Hyeon-gyu Oh, Amir Murillo, Junior Olaitan, Kristjan Asllani, Yasin Özcan ve Roma’dan kiralanan kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı.
Mert Günok’un ayrılığı sonrası kalede rekabet yeniden şekillenirken, Ersin Destanoğlu’nun performansı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Alanyaspor maçında tribünlerden gelen tepkiler sonrası genç kalecinin ilerleyen haftalarda yedek kalabileceği konuşuluyor.
Yeni transfer Devis Vasquez’in forma şansı bulması beklenirken, yönetimin kalıcı kaleci transferini yaz dönemine bıraktığı belirtiliyor. Bu doğrultuda Beşiktaş’ın, Manchester United forması giyen milli kaleci Altay Bayındır’ı gündemine aldığı iddia edildi.
İngiliz ekibinin devre arasında, yedek kaleci rotasyonunu bozmak istemediği için transfere izin vermediği, ancak siyah-beyazlıların yaz aylarında yeniden girişimde bulunmayı planladığı ifade ediliyor.
Fenerbahçe’de gösterdiği performansın ardından Manchester United’a transfer olan 27 yaşındaki kaleci, İngiliz ekibinde geride kalan 2,5 sezonda 17 maçta görev yaptı. Altay Bayındır bu sezon ise 6 karşılaşmada forma şansı buldu.