Sakarya’nın Karasu İlçesi geçtiğimiz günlerde ilginç bir yıkıma sahne oldu. Aziziye Mahallesi’nde bulunan bir sitede ruhsatta işlenmemesine rağmen site yöneticisi tarafından ücretli olarak başkalarına kiralanıyordu. Sitede 3 dairesi bulunan bir kişi belediyeye ruhsatta yeri olmayan ve daire satın alırken kendisine otopark yeri olarak belirtilen alanla ilgili işlem yapılması için müracaatta bulunmuş. Belediye ilgili site sakinlerine süre tanıyarak maliklerin anlaşmaya varması durumunda havuzun kayda alınması ya da yıkım işleminin uygulanacağını bildirmiş. Site sakinleri iki yıl içerisinde mutabakata varamayınca olanlar oldu.

YÖNETİCİ KİRALAMA YAPTI İDDİASI
Aziziye Mahallesi’nde bulunan site havuzunun site yöneticisi tarafından ücreti karşılığında kiraya verdiğini ileri süren site sakini kadın, kendisinin kandırıldığını bunun dışında da site otopark alanının havuza dönüştürülerek kiralanmasına tepki gösterip belediye ve savcılık nezdinde işlem başlattı

BELEDİYEYİ ŞİKAYET EDECEĞİNİ SÖYLEDİ
Gergin yıkım sitede 3 dairesi bulunan kadının belediye imar müdürlüğüne yazılı olarak bir kez daha başvuruda bulunarak “Kamu görevlisinin görevini yapmadığını ve savcılıkta yasal süreç başladığını’ bildirdi. Karasu Belediyesi, site sakinlerinin otopark alanını havuza dönüştürmek için karar alamamasının ardından belediye ilgili sitede ki havuzu yıktı.

“BİZ ÇÖZÜLSÜN İSTEDİK”
Karasu Belediyesi İmar Müdürlüğü meseleyi site sakinlerinin kendi aralarında anlaşarak çözmeleri için zaman tanıdıklarını belirterek “Biz vatandaşın işlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Gelinen noktada site sakinleri uzlaşamayınca yasal zorunluluğu yerine getirdik. Bize otopark alanının havuza gayriresmi dönüştürüldüğünü ve site otoparkının yasal zemine oturtulması için dilekçe verildi. Belli bir süre site sakinlerinin anlaşıp havuzu yasal zeminde kayıt altına almak için bekledik. Sonrasında ilgili site sakini bizi Cumhuriyet Savcılığına şikayet edeceğini yazılı beyan edince bizde görevimizi yaptık”

Muhabir: Haber Merkezi