“ MHP KOALİSYON ORTAĞI DEĞİL, İTTİFAK ORTAĞIDIR”

Haberlisin Genel Yayın Yönetmeni Güven Hasbaş’ın sunduğu Ters Açı programına konuk olan MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, muhalefetin “ emekli maaşı önergesine destek verilmedi” eleştirilerine yanıt verdi. Bülbül, “Hayır, hiç çelişki değil. Şöyle, biz Cumhur İttifakı'yız. ‘Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak tabii ki bir koalisyon ortağı değiliz’ dedi Genel Başkan. Burada ne demek istedik biz? Yani yönetimin içerisinde, yönetimin karar alma süreçleri içerisinde, yürütme organının içerisinde bulunmuyoruz biz MHP olarak. Ama bu ittifak çerçevesinde meclis faaliyetlerinde, çıkarılacak yasal düzenlemelerde birlikte hareket ediyoruz” diye konuştu.
Bülbül, emekli maaşları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekli adımı atacağına inandıklarını belirterek, “Ben tahmin ediyorum ki emekli maaşını çok güzel bir şekilde artırmak herhalde en fazla Sayın Cumhurbaşkanının hoşuna gider. Çünkü en fazla eleştiriyi aldığı noktalardan bir tanesi buysa, bununla ilgili yapacağı düzeltmeler en fazla Sayın Cumhurbaşkanına yarar” dedi.

“ CHP BUNU BİLEREK YAPIYOR”

MHP’nin muhalefetin sunduğu kanun teklifine destek vermemesinin ittifakı bozma girişimlerine karşı bir duruş olduğunu vurgulayan Bülbül, şu ifadeleri kullandı:
"Burada biz kalkıp devletimizin imkanları nedir ne değildir diye bakmadan, Maliye Bakanlığı'nın imkanları nedir ne değildir diye bakmadan muhalefetin afaki bir şekilde, kafasına göre belirlediği bir rakam üzerinden bir kanun çıkartmak suretiyle, ittifakımızı bozup Türkiye'yi bu anlamda yaralayacak bir faaliyetin içerisine MHP girer mi? Girmez. Bu noktada tavrımız zaten belli. Bunun böyle olacağını CHP biliyor. CHP bunu bilerek hareket ediyor, bilerek yapıyor bunu. ‘Bak MHP destek vermedi’ dedirtmek için. Artık bunu dost düşman herkes bilsin. Bir kanun çıkartacaksak biz AK Parti'yle beraber çıkartırız. Yani CHP'yle beraber girip biz ittifakımızın ve Türkiye'nin altına dinamit koyacak kadar ahmak değiliz."

"EMEKLİLERİN YAŞAM KOŞULLARINI HAFİFLETECEK ÇALIŞMALAR VAR"

Emekli maaşlarıyla ilgili sürecin takipçisi olduklarını belirten Bülbül, “Emeklinin sesini duymadığımızı kimse zannetmesin. Biz emeklinin sesini duyuyoruz ve bununla alakalı geçen dönemde de ifade etti Genel Başkanımız. Bu meselenin üzerinde durmamızın sebebi, bunu şu an gündemde olan en önemli gündem maddelerinin başında gördüğümüz içindir” dedi.

EMEKLİLERE DESTEK

Emeklilere yönelik yeni destek modelleri üzerinde çalışıldığını da belirten Bülbül, şu açıklamada bulundu:
“Ailelere, belli bir gelirin altında gelir sahibi olan, açlık sınırının altında gelir sahibi olan ailelere buna tamamlayıcı birtakım gelir imkanları sağlayacak düzenlemeleri çıkarmak için bizler mücadele ediyoruz. Bu konuda bir çalışmamız var”

“POZİTİF YÖNDE DÜZENLEMELERİN YAPILMASINI BİZLER BEKLİYORUZ”

Ekonomik dengelerin iyileşmesiyle birlikte maaşlarda yeni düzenlemeler olacağını ifade eden Bülbül, şöyle konuştu:
“Ekonomik koşullar düzeldikçe, ki bu 2026 yılı için beklentiler bu yönde emeklilerle alakalı olumlu, pozitif yönde düzenlemelerin yapılmasını bizler bekliyoruz. Bu konuda yakın zamanda inşallah çalışmalar var. AK Parti de meselenin farkında. Bu noktada daha fazlasının olması için hepimiz çaba içerisindeyiz”

Muhabir: Cüneyt Emre Topal