Büyük çekişmeye sahne olan derbide Beşiktaş, son anlarda verilen penaltı kararı sonrası yediği golle sahadan mağlup ayrıldı. Kararın zamanlaması ve niteliği, siyah-beyazlı camiada büyük rahatsızlık yarattı.
Serdal Adalı’dan çok sert açıklamalar
Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, hakem yönetimine sert sözlerle yüklendi. Mevcut hakem sistemini hedef alan Adalı, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:
“Saçma sapan bir hadise var ortada. Artık söylemekten de yoruldum. Bu MHK başkanı ve yardımcısı böyle devam ettikçe Türk futbolu ileri gidemez. Birazcık utanmaları varsa istifa ederler. Türk futbolunun yakasından düşün. Bu VAR hakemini atayan kimse…”
Adalı’nın açıklamaları kısa sürede gündemin en çok konuşulan başlıklarından biri haline geldi.
Yasin Kol kararın odağında
Derbiyi yöneten hakem Yasin Kol, özellikle uzatma dakikalarında verdiği penaltı kararı nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Beşiktaş cephesi, bu kararın maçın sonucuna doğrudan etki ettiğini savunurken, taraftarlar da sosyal medyada yoğun tepki gösterdi.
Gözlemci notu iddiası tartışmayı büyüttü
Öte yandan karşılaşmanın gözlemcisi Ali Uluyol’un, hakem Yasin Kol’un performansını yüksek puanla değerlendirdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Uluyol’un Kol’a “çok iyi” seviyesinde, 8.5 ile 8.9 arasında bir not verdiği öne sürüldü.