A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Kosova’yı 1-0 mağlup ederek 24 yıllık hasrete son verirken, mücadele sonrası sarı-kırmızılı ekibe kötü haber geldi. Gazeteci Ali Naci Küçük’ün aktardığı bilgilere göre Uğurcan Çakır, maç dönüşünde viral enfeksiyon nedeniyle rahatsızlandı. Tecrübeli kalecinin yoğun tedavi altına alındığı ve geceyi hastanede geçirdiği belirtildi.
Öte yandan Galatasaray’da bir diğer endişe yaratan gelişme ise Gabriel Sara’dan geldi. Brezilya Milli Takımı’na ilk kez davet edilen Sara’nın sol ayak bileğinde ağrı hissettiği ve İstanbul’a döndüğü açıklandı. Kulüpten yapılan bilgilendirmede, oyuncunun durumunun yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı ifade edildi.
Sarı-kırmızılı ekipte iki önemli ismin durumu, 2 gün sonra deplasmanda oynanacak Trabzonspor karşılaşması öncesinde belirsizliğini koruyor. Teknik heyetin, yapılacak sağlık kontrollerinin ardından oyuncuların kadroda yer alıp almayacağına karar vereceği öğrenildi.
Öte yandan Uğurcan Çakır’ın forma giymesi halinde Trabzonspor taraftarının göstereceği tepki de merak konusu. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’dan Galatasaray’a transfer olan milli kaleci, bordo-mavili taraftarların tepkisini çekmişti. Bu nedenle olası bir Trabzon deplasmanında yaşanacak atmosfer şimdiden gündem oldu.