PYD-SDG Kobani Sorumlusu Mahmut Berhudan, Suriye’de yürütülen entegrasyon sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye gazetesine konuşan Berhudan, Suriye ordusu ve hükümetiyle yürütülen görüşmelerde sorunların yüzde 99 oranında çözüldüğünü öne sürdü.Berhudan, önümüzdeki günlerde YPG-SDG’nin feshedileceğini belirterek, “Önümüzdeki birkaç gün içerisinde YPG-SDG’nin feshini duyuracağız. Özerk yönetim yapısı da ortadan kalkacak. Tek ordu, tek devlet, tek bir bayrak, ortak vatan çerçevesinde el ele yeni Suriye’yi inşa edeceğiz” dedi.Suriye’deki gelişmelerin Türkiye’de yürütülen “Terörsüz Türkiye” sürecinden bağımsız değerlendirilemeyeceğini savunan Berhudan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin attığı adımları övdü.Berhudan, Erdoğan ve Bahçeli’nin önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirterek, sürecin yalnızca Türkiye ve Suriye’yi değil, Orta Doğu’daki dengeleri de etkileyeceğini ifade etti.

“AYRI DEVLET TALEBİMİZ YOK”

Berhudan, Suriye’de ayrı bir Kürt devleti kurulması yönünde taleplerinin bulunmadığını söyledi.Suriye Kürtlerinin ülkenin toplumsal yapısının bir parçası olduğunu ifade eden Berhudan, bundan sonraki süreçte birlik ve barışın konuşulması gerektiğini belirtti.

SURİYE ORDUSUNA ENTEGRASYON

Askeri entegrasyonun büyük ölçüde tamamlandığını öne süren Berhudan, kamu kurumları ve petrol sahalarının devrine ilişkin sürecin de son aşamaya geldiğini söyledi.Berhudan, şu ana kadar Suriye ordusuna yaklaşık 10 bin savaşçının entegre olduğunu, bu sayının 12 bine kadar çıkabileceğini ifade etti.Geçmişte YPG-SDG’nin 70 ila 100 bin kişilik bir güce sahip olduğuna yönelik değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını savunan Berhudan, entegrasyon sürecinin önümüzdeki günlerde atılacak yeni adımlarla devam edeceğini kaydetti.

Muhabir: Haber Merkezi