Vizyonel Şehir Sakarya

Pandemi şartları güncel eksiklikleri bir an unutturmuş olsa da olağan akışına dönecek yaşam en kısa zamanda, iyi nyet temennisi ile sınırlı değil.

Uzun yılların eksikliğidir, Kongre sarayı, Kültür Merkezi ve Fuar alanı.

Çadır tiyatrosu sergilenir, fuar düzenlemeleri için, bir dönem Şeker Fabrikasından arta kalan alan kullanılırdı, çadırlar kurulurdu. Her alanda olduğu gibi eskiye özlem hat safhada.

Son fuar etkinliğimiz, Kırkpınar’da düzenlenen Bitki ve Peyzaj fuarı ki içerik olarak çok dolu ve örnek nitelikler taşıyan zenginlikte bir çalışmaydı. Geleneksel hale gelen emekler gel gör ki çadır kültürü ile yapılmakta.

Çok önemli ve Ülkeye örnek, Şehrin tanıtımına koyduğu katkı düşünüldüğünde yazık ediliyor onca emeğe…

Sanayi, Tarım ve Turizm acısından ön pilana çıkması gereken şehrimiz ne yazık ki tanıtım anlamında gerekli atılımları yapamamış ve geri pilanda kalmıştır. Büyükşehir statüsünde olan bir şehirde yaşıyoruz ama vizyon olarak Büyükşehirliğe çok uzaktayız.

Çoğrafi yapı bakımından Fuar Alanları, Kültür Merkezleri ve kongre Sarayları için bulunmaz hint kumaşı dersek yanılmayız.

Yıllardır düşünülen Erenler Sakarya Köprüsü ile Eski Sakarya köprüsü arası Nehir boyunca piianlanan rekreasyon alanının proje değişikliği ile Fuar Alanı, Kongre ve Kültür merkezlerine dönüştürülüp ve çevresinin sosyal donatılar ile süslenmesi Şehir vizyonuna katkısını düşünebiliyormusunuz.

Bu alanların Şehre ne katkısı olur, neden istenir böyle alanların şehirde olması!..

Şehir ekonomisne, tanıtımına, ticari ve kültürel hareketliliğine katkı koyması ile yaşanabilirlik ivmesi daima yükselen, arzu edilen bir şehir haline gelebiliriz.

Yönettikleri şehirlerin gelişimini üst düzey şehirler sıralamasında yer aldırabilmektir yerel yöneticilerin görevi.

Güzel Günler Görmek Ümidiyle…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Salim Aydın - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

01

Canan aydın - Emeğine sağlık.içerikli, yaşanabilir ve vizyon sahibi bir şehre sahip olabilmek adına güzel bir yazı olmuş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Aralık 09:50


Anket Sizce Sakaryaspor bu sene Süper Lig'e çıkar mı?
Tüm anketler