2022 yılında meydana gelen sel felaketinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan köprünün temelleri ilçede yeniden gündem oldu.

MAHALLE İKİYE AYRILDI!

Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından DSİ ve Büyükşehir Belediyesi bazı islah çalışmaları için düğmeye basmıştı. Bu doğrultuda Alandere Mahallesi içerisinden geçen, sel sularının toplandığı kanallar üzerinde mevcut köprüler işlevsiz kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi bu soruna çözüm üretmek adına mahalle içerisinde kalan köprü inşaatı için 2022 yılında ihaleye çıkmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihaleyi alan firma mevcut şartnameler uymayarak işi bıraktı. İhaleyi alan firma uyuşmazlığa düştüğü taşeron nedeniyle köprünün inşaatı 1 yıldır durmuş vaziyette.

ALANDARE MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ!

Çınar köprü olarak bilinen köprü inşaatının bir yıldır durmuş olmasına anlam veremeyen mahalle sakinleri duruma tepki göstererek, "Büyükşehir Belediyesi böylesi küçük çaplı bir köprünün yapımını gerçekleştirmemesine anlam verememiyoruz. Dün gece burada yine sel oldu.
Kocaali Belediyesi kontrolü geçiş için mevcut dolguyu iş makineleriyle açarak olası zararın önüne geçti. Ama bugün mahallemiz ortadan ikiye bölünmüş vaziyette. 10 metre ilerdeki bahçeme, komşuma gitmek için neredeyse bir kilometre yürümemiz gerekiyor. Bu çağda bir yıldır yapılamayan köprü için yetkililerin işlerini ciddiye almalarını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Muhabir: Haber Merkezi