AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü kapsamında Ankara’da düzenlenen programda Dikbayır’a rozet takılacağı iddiaları günlerdir siyasi kulislerin gündemindeydi. Ancak Dikbayır’ın son anda AK Parti’ye katılmaktan vazgeçtiğini açıklamasıyla gözler bu kez sürecin perde arkasına çevrildi.
Tam da bu tartışmaların yaşandığı süreçte, Gazeteci İsmail Saymaz bugün yaptığı paylaşımda “İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 5 gün önce yaptığı konuşmada, adını anmadan Ümit Dikbayır’a AK Parti’nin kapıyı kapattığını söylemiş.” İfadelerini kullandı.
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, konuşmasında doğrudan Ümit Dikbayır’ın adını anmazken, AK Parti’ye katılacak isimlerle ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
“Her gelen başımızın tacı. Ancak kendi partisinden disipline verilen, kendi olduğu yeri karıştırıp bozan, hakaretten küfürden başka hiçbir siyaset bilmeyen insanlara dur demek de bizim görevimiz.”
DİKBAYIR’DAN “MANİDAR” PAYLAŞIM
Öte yandan Dikbayır, AK Parti’ye katılacağı yönündeki haberlerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisi hakkında “yalan ve yanlış haberler” üretildiğini savunmuştu. Dikbayır, paylaşımında yaşanan süreçten duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Nihayet bugün 14 Ağustos… Hakkımda kirli bilgiler üzerinden üretilen yalan ve yanlış haberleri, yorumları, dedikoduları ve paylaşımları büyük bir sabırla takip ettim. Biliyorum ki bu kirli siyaset arenasında bunlar yapılmaya devam edecek. Ancak böyle süreçlerin insana kattığı önemli bir tecrübe de var: Kimin dost, kimin düşman; kimin samimi, kimin riyakâr olduğunu daha açık görüyorsunuz. Yaşanan her şey, hayat tecrübemize yeni bir ders daha ekliyor. Ben ise bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğru bildiklerimi yapmaya, inandıklarımı söylemeye devam edeceğim. Gerisini Allah’a havale ediyorum…” ifadelerini kullanmıştı.





