Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un yeni modeli T6X, ticari taksilerde kullanılabilecek araçlar arasında şimdiden öne çıkmaya başladı.

Togg Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından kaba prototipi tanıtılan T6X’in, Haziran 2027’de siparişe açılması ve aynı ayın sonunda ilk teslimatlarının başlaması planlanıyor.

Yeni modelin daha geniş kesimlerin ulaşabileceği bir fiyat hedefiyle geliştirilmesi ise taksici esnafının dikkatini çekti.

TAKSİCİLER T6X’İ İSTİYOR

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, T6X’in taksici esnafında büyük heyecan oluşturduğunu söyledi.

Yiğiner, yeni modelin özellikle şehir içi kullanıma uygun yapısı, teknolojik donanımı, dijital sürüş özellikleri ve elektrikli olması nedeniyle ticari taksiler için önemli bir seçenek olabileceğini belirtti.

ÖZEL FİNANSMAN TALEBİ

Taksici esnafının en önemli beklentilerinden biri ise T6X için özel satın alma ve finansman koşullarının oluşturulması.

Yiğiner, böyle bir uygulamanın araçlarını yenilemek isteyen taksiciler açısından önemli bir kolaylık sağlayacağını söyledi.

Yeni araçların yaygınlaşması halinde vatandaşların da daha modern, konforlu ve çevreci taksilerle hizmet alabileceğini belirten Yiğiner, Togg’un ticari taksilerde kullanılmasının yerli otomobilin daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

“T6X’İ TAKSİCİ ESNAFI OLARAK KULLANMAK İSTİYORUZ”

Yiğiner, taksici esnafının talebini açık şekilde dile getirdi.

“Togg T6X’i taksici esnafı olarak kullanmak istiyoruz” diyen Yiğiner, yerli otomobilin ticari taksilerde yaygınlaşmasının hem Togg markasına hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

GÖZLER HAZİRAN 2027’DE

T6X’in Haziran 2027’de siparişe açılması planlanırken, önümüzdeki süreçte modelin satış fiyatı ve finansman seçeneklerinin açıklanması bekleniyor.

Taksiciler ise özellikle ticari kullanım için özel bir kampanya ya da finansman modeli hazırlanıp hazırlanmayacağını merak ediyor.

Yeni modelin taksici esnafına özel koşullarla sunulması halinde, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin birçok kentinde Togg T6X’lerin ticari taksi olarak yollara çıkması gündeme gelebilir.

Muhabir: Cüneyt Emre TOPAL