Uysal gururlandırdı

Salon sezonunun 2019 takvimi içindeki son yarışması olan 28-29 Aralık 2019 İstanbul Rekor Deneme Yarışmaları’nda Sakaryalı atlet Umut Uysal 6.80’lik dereceyle yeni bir Türkiye rekoru kırdı.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Uysal gururlandırdı
Uysal gururlandırdı
Video için play'e tıklayın

355 ATLET KATILDI

Yılın son yarışması olan Salon Rekor Deneme Yarışmaları, İstanbul’da başladı. İlk gün Umut Uysal 60 metre rekorunu yenilerken, iki de bayrak rekoru kırıldı. 2019 yılının son müsabakası olan 28-29 Aralık’taki Salon Rekor Deneme yarışmalarına 355 atlet kaydoldu. Ataköy Atletizm Salonu’nda iki gün sürecek olan ve 12 branştan oluşan Rekor Deneme Yarışması’nın ilk gününde Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen birçok atlet boy gösterdi.

TÜRKİYE REKORU KIRDI

14 Aralık’ta U18 yaş grubunda 60 metre salon rekorunu 6.81’e indiren Umut Uysal, seçmede 6.87 yaptıktan sonra akşam çıktığı finalde 6.80’lik derecesiyle yeni bir Türkiye rekoru kırdı. Seansın sonundaki 4×200 metre bayrak yarışında ise iki ayrı takımdan üç rekor geldi. Aşkın Sadi Aşkın, Burak Karataş, Oğuz Uyar ve İlyas Çanakçı’dan oluşan Fenerbahçe takımı, 1:27.16 ile geçen hafta kırılan rekoru bir buçuk saniyeden fazla geliştirdi. Sarı-lacivertli takım, geçen hafta farklı bir dörtlüyle 1:29.79’luk bir derece yapmıştı.

PAZAR GÜNÜ SONA ERECEK

Aynı yarışta ikinci olan ENKA ekibi ise U18 Türkiye rekoruna imza attı. Şafak Karsavran, Emirhan Çiftçi, Berke Akçam ve Umut Uysal dörtlüsü, 1:29.13 ile üç yıllık eski rekoru yaklaşık iki saniye aşağı çekti. 4x200 Sakarya İl Karması bayrak takımı rekoru kaçırdı. Zehra Oral, Ezgi Kol, Sudenaz Şahin, Zeynep Sude Ertek’ten oluşan Sakarya Bayan takımı da 29 Aralık 2019 Pazar günü sona erecek olan yarışlarda İlimiz adına madalya arayacaklar.

TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, rekor üstüne rekor kıran Milli Atlet Umut Uysal ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Atletizm İl Temsilcisi Atakan Gündoğdu, Atletizm İl Branş Antrenörleri Ali Kadir Uyar, Gökhan Engin Beloğlu, Ferdi Göymen, Hamit Gündoğdu, Nilüfer Özen Aslantepe ve Serkan Gülez, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’a Atletizm branşına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

29 Ara 2019 - 15:54 - Spor

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.