Madalya için kürek çekiyorlar

Sakarya'daki Kano-Kürek Tesisleri'nde kampa giren Genç Milli Kürek Takımı, Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece elde edebilmek için hazırlıklarına devam ediyor.

Madalya için kürek çekiyorlar
Madalya için kürek çekiyorlar
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Genç milliler, Bulgaristan'da 11-15 Ağustos'ta yapılacak Dünya Şampiyonası ile 9-11 Ekim'de Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Serdivan ilçesi Esentepe'deki Kano-Kürek Tesisleri'nde kampa girdi. Milli kürekçiler, şampiyonlara katılacak sporcuları belirleyecek "eleme ve seçme yarışı" niteliği taşıyan, 11-13 Haziran'da Slovenya Bled Gölü'nde yapılacak Uluslararası Bilet Yarışları'nda iyi derece elde ederek, dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmaya hak kazanmayı hedefliyor.

SPORCULARIMIZDAN MADALYA BEKLİYORUZ

Genç Milli Kürek Takım Antrenörü Tarık Saytan, Türk küreğinin kalbi konumundaki Sapanca Gölü'nün kürek çekmeye ve antrenman yapmaya çok elverişli olduğunu söyledi. Kamplarının ağırlıklı olarak Sapanca Gölü'nde yapıldığını ifade eden Saytan, takımla 1 haftadır çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Saytan, kampta "Genç" ve "Yıldız" kategorisinde toplam 13 sporcunun mili takım seçmelerinde rakiplerini geride bırakarak bu noktaya geldiğini, Slovenya'daki son seçme müsabakasında gösterecekleri performansa göre dünya ve Avrupa şampiyonaları kadrosuna katılacaklarını anlattı.

İYİ BİR EKİBİZ

Bu yarıştan sonra dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek kürekçilerin belirleneceğini aktaran Saytan, "Gençler kategorisinde erkeklerde 6 seçilmiş sporcumuz var. Bu yıl sporcularımızdan madalya bekliyoruz. İyi bir ekibiz. Kız sporcularımızdan da geçen yıl Avrupa Şampiyonasında finali gören bir sporcumuz ve iki tek kategorisinde madalya alan sporcularımız var. Hedefimiz, katıldığımız şampiyonalarda madalya kazanmak." diye konuştu.

06 Haz 2021 - 13:33 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.