“Milletin güveni giderek azalıyor”

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanlığı’dan istifa ettikten sonra bağımsız siyaseti sürdüren Ender Serbes, Türkiye’de siyaset kurumunun giderek yıprandığını belirterek, “Siyasette ilkesel duruştan, şeffaflıktan, başkalarının fikrine tahammül etmekten uzaklaştıkça, demokrasi kültürü yara alıyor ve siyaset kurumu yıpranıyor, güven kaybediyor.” dedi.

SİYASETTE ÇÜRÜMENİN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, ne yazık ki bugün toplumun gözünde bazı istisnalar hariç siyasetin bir çıkar sağlama aracına dönüşmüş olmasının büyük üzüntüyle karşılanması gerektiğini söyledi. İktidarından, muhalefetine, genel, yerel tüm siyasetçiler olarak bu olumsuz bakış açısının değişmesi için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Serbes, “Ne yazık ki bazı olumsuz uygulamalar, adam kayırmacılık, adalet ve liyakat esasından sapma siyasette çürümeye sebep oluyor. Siyaset kurumuna ve siyasetçiye milletin güveni giderek azalıyor.” diye konuştu.

ÇOK GÜZEL TÜZÜKLERİMİZ VAR AMA…

Bütün siyasi partilerin çok güzel tüzükleri olduğunu, neredeyse hepsinde parti içi demokrasi, adalet, liyakat, hukuk, insan hakları gibi konuların ön plana çıktığını dile getiren Serbes, ancak uygulamada bu ilkelerin bir çoğunun unutulduğunu vurguladı. Partiler yazdıkları tüzüklere sadık kalsalar bile bu gün yaşanan siyasi yozlaşmanın büyük ölçüde ortadan kalkacağını anlatan Serbes, şöyle konuştu: “Gerçekten bütün partilerin tüzüğü neredeyse mükemmel yazılmış durumda. Ancak asıl sorunumuz bu tüzükleri uygulamada. Başlangıçta büyük bir heyecan ve samimiyetle yazılan tüzükler, gün geçtikçe unutuluyor, hayata geçirilemiyor. İlkesiz, liyakatsiz ve kendi çıkarlarını halkın önünde gören siyasetçiler bu tüzükleri kendi basit emellerini gerçekleştirmek adına yozlaştırıyorlar. Siyasette yenilenmeye ve büyük bir değişime ihtiyacımız var. ”

DÜRÜST VE SAMİMİ OLUNCA MİLLET SİZİ BAĞRINA BASIYOR

Dürüst ve samimi olduktan sonra milletin partili, partisiz, iktidar, muhalefet ayrımı yapmadan temiz siyasetçiyi bağrına bastığını vurgulayan Serbes, “Milletimiz dürüst siyaset istiyor. Aldatılmak istemiyor. Milletin derdi iş, aş ve evine ekmek götürmek. Millet adalet istiyor. Kendini güvende hissetmek istiyor. Adam kayırma, torpil istemiyor. Kamu kaynaklarının eşit dağıtılmasını istiyor. Zaten siyaset millet için yapılmıyor mu? Biz siyasetçiler millete hizmet için yola çıkıyorsak, tabi ki milletin sesine, talebine kulak vereceğiz.” şeklinde açıklamasını tamamladı.

28 Oca 2021 - 15:30 - Siyaset

Mahreç   Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.