Keleş’ten Bülbül’e sert çıkış

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül’ün, CHP’nin Atatürk çizgisinden uzaklaştığına yönelik sözlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

MHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent Bülbül, CHP’nin Atatürkçü çizgisini terk ettiğini belirtti. Bülbül CHP’ye şu suçlamalarda bulundu:

CHP’YE ATATÜRK DÜŞMANLIĞI SUÇLAMASI

“Gayri milli siyaseti ile terör örgütlerinin ve Türkiye düşmanlarının iştahını kabartan CHP ve onun yöneticilerinin Atatürk’ün adı geçtiği yerde yerin dibine girmeleri gerekmektedir. Türk Milletine düşman, Türkiye’ye düşman ne kadar yapı varsa hepsiyle kanka olan CHP yönetimi bugün Atatürkçülükle değil Atatürk düşmanlığı ile anılmaktadır. Türkiye’de Atatürk’e en samimi bir şekilde sahip çıkan partilerin başında MHP gelmektedir. MHP lafla değil, şuurla Atatürk’ü sevmekte ve anlamaktadır.” dedi.

“NEDEN SESİN ÇIKMADI?”

MHP’li Bülbül’e yanıt CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’ten geldi. Başkan Keleş’in yanıtı sert oldu: “Levent Bülbül hatırlar mısın bir çözüm süreci vardı. Seni bir 17 Şubat 2013 tarihine götürmek isterim. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bu tarihte Midyat Toplu Açılış Töreni’nde ‘Kimse bizim karşımıza Türklükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız.’ demişti. Kayıtları mevcut, izleyebilirsin. Neden sesin çıkmadı Levent Bülbül! Nerede milliyetçiliğin, nerede Türkçülüğün? Erdoğan’ın bu sözlerine tepki göstermeyen sen, şimdi CHP’yi Atatürk düşmanlığıyla mı suçluyorsun. Senin haddin mi?”

“HATIRLA LEVENT BÜLBÜL”

“Çözüm sürecinde yaşanan rezilliklere hepimiz tanık olduk. Teröristler için çadır mahkemeleri kuruldu. Teröristler konvoylarla karşılandı Levent Bülbül. Resmi kurumlardan Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresi indirildi. Partinizin bir reklam sloganı vardı “HATIRLA” diye. ‘Oslo görüşmelerini, ihanet pazarlıklarını hatırla’ diye… Hatırladın mı bu süreçleri? Bunları bu kadar çabuk unutan Levent Bülbül anlayışı, bu iktidarla şimdi ittifak yapan da Levent Bülbül anlayışı!”

“BİZE ATATÜRK DERSİ VEREMEZSİNİZ”

“Terörist başının mektubunu Diyarbakır meydanında okutanlara sesini çıkarmayanlar, terörist başının kardeşini, terörist Osman Öcalan’ı TRT’ye oy devşirmek adına çıkaranlar ve bunlara itiraz etmeyenler şimdi kalkıp bize Türkçülük, Atatürkçülük dersi veremez. Dilleri yanar! Siz megri megri diyenlerle el ele tutuşanlarla, PYD liderinin ayaklarının altına kırmızı halı serdirenlerle yol yürürken biz lideri Artvin’de terör örgütü PKK’nın saldırısına uğrayan bir partiyiz. O saldırıda bir şehit verdik.”

“ATATÜRK DÜŞMANLARIYLA KOL KOLA OLAN SİZSİNİZ”

“Son olarak Ayasofya’da yaşanan densizlikler. İlk olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, son olarak da Erdoğan'ın katıldığı, Ayasofya'da gerçekleşen bir programda Mustafa Demirkan adlı imam, ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okudu. Bu lanet okumalara ise Erdoğan’ın gıkı çıkmadı. Geçmiş dönemde bu sözlere, bu tepkisizliğe kıyameti koparacak olan MHP kendini şimdi ampulün içine hapsetti. Soruyorum Levent Bülbül, öyle imama tepki göstermekle olmaz, karşısında Atatürk’e hakaret eden kişiye sessiz kalan Erdoğan’a neden tek bir kelime söz söyleyemediniz. Sonra da çıkıp CHP Atatürkçülükten uzak, CHP Atatürk düşmanı. Atatürk düşmanlarıyla kol kola olan sizsiniz!”

OLMAYAN BİR MEBUS BİZE DERS VEREMEZ”

“Levent Bülbül ve bunun gibiler bize Atatürkçülük ders veremeyecekleri gibi bu yapılan açıklamaların içinin boş olduğunu bugün ülkenin gerçek gündemi olan işsizlik, aşısızlık ve sağlık sorunlarını kapamaya yönelik açıklamalar olduğunu da görüyoruz. İşsizliğe, yoksulluğa, sağlık konularına dair çözümü olmayan, yaşadığı şehre çözümü olmayan bir mebus bize ders veremez. Bu tür çıkışlar bir yerlere yaranmak ve kendi beceriksizliklerini gizlemek, gündem değiştirmekten öte bir davranış değildir.”

05 Haz 2021 - 13:10 - Siyaset

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.