Bülbül’den açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, “Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler çerçevesinde ekonomik ve sosyal yönden çok ciddi neticelerin doğması muhtemeldir. Bu konuda özellikle ticaret dünyasında; esnafımızın, iş adamlarımızın ve toplumun bütün diğer kesimlerinin ekonomik anlamda yaşayacağı zorluklara karşı gereken tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Sosyal medyada yaşanan bilgi kirliliği konusunda da konuşan Bülbül, şunları kaydetti:

Ülkemiz “koronavirüs” olarak tarif edilen ve bilinen bu salgına karşı ilk günden itibaren son derece tedbirli ve dikkatli olmuştur. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere bütün Kabine, oluşturulmuş olan Bilim Kurulu, fedakârca mücadele veren sağlık çalışanlarımız ve bütün kamu çalışanlarımızla birlikte alınan önlemlerin eksiksiz bir şekilde uygulanmaya çalışıldığına şahit olmaktayız. Bu çerçevede Türkiye’nin vermiş olduğu bu mücadele herhâlde dünyaya örnek olacak niteliktedir. Sağlık Bakanlığımız ve diğer bütün kuruluşlar özellikle kamuoyuna yansıyan, yapmış oldukları bilgilendirmelerde vatandaşlarımızın alması gereken tedbirleri 14 madde hâlinde açıklamışlardır. Vatandaşlarımızın herhangi başka bir bilgi kaynağına bakmaksızın, takılmaksızın Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun yapmış olduğu açıklamalar muvacehesinde, bu çerçevede kişisel anlamda tedbirlerini alarak bu hastalıkla, bu salgınla mücadele etmesi gerekmektedir.

KAFA KARIŞTIRMASINLAR

Sosyal medya ve TV kanallarında yapılan programlarda özellikle konunun uzmanı olmayan, sadece kadrolu yorumcu kabilinden programlara katılıp halkın kafasını karıştırmaya yönelik açıklamalar yapanları buradan şiddetle kınıyoruz. Bu dönem; insanların kendi egosunu tatmin edeceği, kendi kafalarında tahayyül ettikleri fikirlerini ortaya koyacakları, rastgele konuşacakları bir zaman değildir. Teyit edilmemiş bilgiler üzerinden, birtakım iddialar üzerinden halkın kafasının karıştırılmasının son derece kötü, hayati neticeleri olabilir. Bu noktada, sosyal medyada son derece mahzurlu birtakım bilgilerin, teyit edilmemiş, yalan haberlerin, manipülatif birtakım çalışmaların yapıldığına da ayrıca şahit olmaktayız.

“VİRÜS KADAR TEHLİKELİ”

Evet, bir coronavirüs durumu söz konusudur ama halkımızın kafasını karıştıracak, onlardaki kaygıyı ortadan kaldırıp bir gevşekliğe sebep olacak açıklamalar, beyanlar veyahut da tam tersi nitelikte, halkı paniğe sevk edecek nitelikte yapılan açıklamalar en az bu virüs kadar tehlikelidir. Toplumsal manada bu virüse karşı nasıl bir koruma kalkanı oluşturmuşsak, bu noktada oluşan manipülasyonlara, yalan haberlere, teyit edilmemiş bilgilere karşı da toplumsal manada bir koruma kalkanı oluşturmalıyız.

18 Mar 2020 - 10:55 - Siyaset

Mahreç   Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.