Bu göl Sakarya’mızın değeri

Sapanca Soğucak Yaylası’nda bulunan kaynak suyunun 10 seneliğine kiralanmasına ilişkin, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Bu göl sizin merkez bankanız değil, bu göl Sakarya’mızın ve Türkiye’nin bir değeri” dedi.

Sakarya’nın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Sapanca Gölü, çevresinde doğal kaynak suları barındırıyor. Kocaeli ve Sakarya şehirleri arasında bulunan bu gölün kaynak suları birçok şirket tarafından şişelenerek satılıyor. Yine bu kapsamda Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Soğucak Yaylası’nda yer alan, debisi 0.6 olduğu ifade edilen bir kaynağın, 0.3 debisi, 10 yıllığına kiralanacak. İhale yöntemi ile yapılacak kiralama öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, yaptığı açıklama ile duruma tepki gösterdi.

“HALİHAZIRDA ETRAFINDA 25 TANE SU TESİSİ BULUNUYOR”

Sapanca Gölü’nün Türkiye’nin en önemli hazinelerinden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Keleş, “Ne yazık ki artık Türkiye’de doğal ve güzel bir şey görüldüğü zaman bunu ya satıyorlar ya da kiralıyorlar. Sapanca Gölü de güzelliğiyle bu anlayıştan yıllardır payını alıyor. Şimdi de Soğucak Yaylası’nda bulunan bir doğal kaynağı kiralayacaklar. Bu kiralama gerçekleştiği taktirde gölün etrafındaki su şişeleme tesisi 26’ya çıkacak. Yıllardır TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu’ndan geçen araçların kirliliğine maruz kalan bu hazineyi korumak yerine neden yanlış adımlarla göle zarar veriyorsunuz?” dedi.

“KİRALANMASININ SİZİN İÇİN HİÇBİR MAHSURU YOK”

Gölün korunması gereken bir değer olduğuna dikkat çeken Keleş, “Sapanca Gölü, son yıllarda kuraklık nedeniyle sorunlar yaşıyor. Şimdi bu gölün korunması adına gölü besleyen en küçük kaynağın dahi muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu noktada bu işin sorumlularına seslenmek istiyorum. Yıllardır bedava su alıp, buna rağmen Türkiye’nin en pahalı suyunu bize içirdiniz. Gölün etrafına kolektör yapmadınız. PETKİM su kullandığı zaman ses çıkarmadınız. Tabi ki bu anlayışla hareket ederseniz bir tanesinin daha kiralanmasının sizin için hiçbir mahsuru yok. Şimdi biraz vicdanlı davranın ve bırakın bölgenin doğal bir kaynağı dokunulmadan kalsın. Unutmayın, bu göl sizlerin merkez bankası değil. Bu göl Sakarya’mızın ve Türkiye’nin bir değeri. Geleceğimizin emaneti. Adımlarınızı bu düşünce ile atın. Şu an gölü katlediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

28 Şub 2021 - 18:37 - Siyaset

Mahreç   Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.