24 SAAT HİZMET VEREN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BU KAHVALTI VERİLDİ

Hekimsen, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöbet tutan sağlık çalışanlarına sadece 3 çeşitten oluşan kahvaltı verilmesine tepki gösterdi. Tabakta yeterli proteinin olmadığı ifade edilerek, şu açıklamada bulunuldu:
“Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nöbet tutan hekim ve sağlık çalışanlarına layık görülen kahvaltı bu mu? 24 saat kesintisiz hizmet veren hekimler, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları; gecesini gündüzüne katarak hastalara şifa dağıtırken karşılarına çıkan kahvaltı tabağı düşündürüyor. Bu tabakta ne eksik? Bir adet yumurta dışında, uzun nöbet saatlerini destekleyecek yeterli ve dengeli protein çeşitliliği yok. Vitamin ve mineral desteği sağlayacak domates, salatalık veya yeşillik bulunmuyor. Yeterli enerji sağlayacak dengeli ve doyurucu bir beslenme planı görülmüyor. En önemlisi, hekim ve sağlık çalışanlarının emeğine ve fedakârlığına yakışan bir yaklaşım hissedilmiyor. Bir hekimin, bir hemşirenin veya bir sağlık çalışanının uzun nöbet saatlerinde dikkatini, enerjisini ve performansını koruması; yeterli ve dengeli beslenme olmadan nasıl mümkün olabilir?

KAHVALTI HİZMETLERİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Üstelik bu tablo yalnızca Sakarya'ya özgü bir sorun değildir. Türkiye'nin birçok kamu hastanesinde nöbet tutan hekimler ve sağlık çalışanları benzer yetersiz yemek ve kahvaltı uygulamalarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Sağlık çalışanlarının beslenme koşulları, çalışma ortamlarının ayrılmaz bir parçasıdır ve ülke genelinde ele alınması gereken önemli bir çalışma hayatı sorunudur. Bu nedenle nöbetçi personelin yemek ve kahvaltı hizmetlerine ilişkin standartların gözden geçirilmesi ve yaşanan eksikliklerin giderilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı'nın ivedilikle adım atması gerekmektedir.”

Muhabir: Haber Merkezi