SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

Yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri, denizin, o masmavi suyun kıyıya çarpan o eşsiz dalga sesi. Rüzgar tatlı sert. Oturmuşsunuz doğanın bize bahşettiği mükemmel bir köşede. Tüm canlıların içine huzur veren o müthiş sesleri dinliyorsunuz.

Doğa akıp gidiyor. Gün doğuyor, gün batıyor. Yıldızlar milyarlarca yıldır parlıyor. Güneş bizden sekiz dakika ötede. Dönmeye devam ediyor.

Sular, çiçekler, kuşlar, ağaçlar...

Ve insan.

Önce çöplerimizle Marmara Denizi’ni boğduk. Gözümüzün önünde deniz salyası sardı Marmara Denizi’nin gırtlağını. Balıkları, mercanları ve bir sürü deniz canlısını kaybettik. Müsilaj yüzeyden çekildi ama derinlerde sancısı hala devam ediyor.

Yaktık mangalları, attık izmaritleri, camları ormanlara. Ciğerimiz yandı. Kuşlar, solucanlar, büyük ve küçükbaş bir sürü canlıyı kaybettik. Kurtarmaya çalıştık çoğunu evet ama hepsi evsiz kaldı, biz de ormansız.

Metin Lokumcu’yu dinlemedik, doğaya dokunduk.

Batı Karadeniz’i sel aldı. 3 ilde 70den fazla canı, çok sayıda evi, yerleşim yerini kaybettik. İnsanlar çok, çok fazla acılar çekti.

22 yıl önce, merkezüssü Gölcük’te 7.9 büyüklüğünde depremle çocukluğumuzu, sevdiklerimizi, ailemizi, hayatımızı kaybettik.

Evet, doğa kendini yeniliyor, şehirler küllerinden doğuyor. Biz bu şehirde canımızı, malımızı, hayallerimizi kaybettik ama yeniden var olmayı başardık.

Yaşadığımız tüm felaketlerin üstesinden yine geleceğiz. Yine ormanlarımız, evlerimiz, balıklarımız yaşayacak, var olmaya devam edecek, evet.

Ama ders almazsak, doğayla kavgayı bırakmazsak, uzmanların uyarılarını dikkate almazsak yine kaybedeceğiz.

Kısacası doğa ile savaşımızda er geç kaybeden canlar olacak...

Canımızın yanmadığı bir gelecek ve hayat istiyorum ki bu çok zor olmasa gerek...

Sesimi duyan var mı?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İlksen Artan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakaryaspor bu sene Süper Lig'e çıkar mı?
Tüm anketler