Mahalleli isyan etti

Serdivan İlçesi 32 Evler Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, sokaklarındaki altyapı ve asfalt çalışmalarının bir türlü sona ermemesi sebebiyle yetkililere sitem etti. Köstebek yuvasına dönen sokaklarda araçlarının arızalandığını ve toz olması sebebiyle pencere açamadıklarını söyleyen mahalleli, yetkililerden çözüm üretilmesini ve çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.

Mahalleli isyan etti
Mahalleli isyan etti
+3
Video için play'e tıklayın

Haber // Onur GÜDEN

İŞ MAKİNELERİ PARKTA!

Serdivan İlçesi 32 Evler Mahallesinde bulunan sokaklarda altyapı ve asfalt çalışması için yaklaşık 4 ay önce çalışmaların başladığı öğrenildi. İddialara göre, Kurban Bayramı öncesinde bütün sokaklardaki çalışmaların tamamlanacağı söylenmesine rağmen sokakları hala köstebek yuvasını andıran mahalleli de yetkililere isyan etti. Sokaklardaki çukurların olması sebebiyle araçların sürekli arıza yapması ve toz nedeniyle pencere açamadıklarını ifade eden mahalle halkı, “Bu mahallede iş yapılıyor deniliyor ama araçlar, kepçeler getirilip ilerideki parkta hiçbir şekilde çalışma yapmadan duruyor” diyerek yetkililerden çözüm bulmalarını ve çalışmaların da bir an önce tamamlanmasını istedi.

“ARAÇLARA BAKIM YAPTIRMAKTAN GINA GELDİ”

Ailesinin yaklaşık 30 senedir 32 Evler Mahallesinde yaşadığını söyleyen Oğuzhan Çetin, “Bu anayolu yaptılar fakat uzun zamandır beklememize rağmen ara sokaklarda hiçbir şekilde bir çalışma yok. Bizim burada kasap dükkanımız var, servis araçlarımız var. Araçlara bakım yaptırmaktan artık gına geldi. Yetkililer buna bir çare bulursa gerçekten iyi olacak. Çünkü bu mahallede iş yapılıyor deniliyor ama araçlar, kepçeler getirilip ilerideki parkta hiçbir şekilde çalışma yapmadan duruyor. Gelip görmek isteyen de herkes görebilir. 32 Evler Mahallesinin bütün sokakları aynı şekilde. 4 aydan beri sokak aralarında kazı yapılıyor. Bizim evimizin de 2 tarafını kazdılar, hala daha bir çalışma yok. Diğer mahallelerde aynı şekilde. İnsanlar ne evlerinin camlarını açabiliyor, ne de dışarı çıkabiliyorlar. Toz toprak bu şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULARIN ALDIĞI PARA, DOĞRU PARA DEĞİL”

Sokaktaki çalışmaların yaklaşık 4 ay önce başladığını belirten Feride Şenol, “Bir yeri kazıp bırakıyorlar, başka bir yeri yapalım derken de patlatıyorlar. Yani bir sokağı yapsınlar sonra diğer sokağa geçsinler. O da yok. Mahvolduk. Arabalar da mahvoldu. Oğlum arabayı tamir ettirmek için bin 700 lira verdi ilk seferinde, ikinci seferde de yine bu kadar tamir masrafı tuttu. Bu paralar bizim cebimizden çıkıyor. Sorumlular para alıyor ama aldığı para doğru bir para değil. Altyapıyı yaptılar ama yolun başındaki suyu da 4 kere patlattılar. Oğlum aradı, geri gelip yaptılar. Sen işini doğru yap da oradaki su patlamasın. Arabalar geçiyor, yollar yapılmamış. Tozlar balkonda, balkonu parmakla elliyorsun toz içinde kalıyor elin. Böyle olmaz. Bayramda biteceğini söylediler ama bitirmediler. Biz de bu şekilde çekiyoruz” şeklinde konuştu.

31 Tem 2021 - 09:15 Sakarya/ Serdivan- Gündem

Mahreç   Serdivan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.