Emlak sektörü bitik halde

Koronavirüs nedeniyle üniversitelerin bir yıldır uzaktan eğitim vermesiyle özellikle öğrencilerin yoğun olduğu Serdivan’da kiralık daireler boş kalmasına sebep oldu.

Emlak sektörü bitik halde
Emlak sektörü bitik halde
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Haber // Serenay YAŞAR - Buse TANELİ

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte uzaktan eğitimin zorunlu bir hal alması özelikle öğrenci yeri Serdivan’da emlakçıları oldukça olumsuz etkiledi. Bazı öğrenciler pandemi sürecinin uzama ihtimaline karşı boşa kira vermemek için üniversitelerinin bulunduğu şehirdeki evlerini boşalttı. Diğer yandan bu yıl üniversiteye yeni öğrenci de gelmeyince Serdivan’da evler boş kaldı.

“SAKARYA’DA 8-9 AYDIR EMLAK SEKTÖRÜ BİTTİ”

Sakarya’da öğrencinin olmayışı emlak sektörünü çok yavaşlattığını söyleyen Dizayn Emlak sahibi Turgay Çelik sözlerine şöyle devam etti; “Sakarya Üniversitesi sayesinde 100 bin öğrenci normal şartlarda burayken şimdi pandemi nedeniyle şehirde öğrencinin olmayışı özelikle apartlar da emlak sektörünü sekteye uğrattı. Konutların artışı ve dairelerin fiyatların yüksek olması da bizim için şu an çok büyük sorun. Haziran-Temmuz ayından beri 8-9 aydır o gün bugündür emlak sektörü bitmiş durumda.”

“DEVLETTEN EMLAKÇIYA DESTEK YOK “

Pandemi nedeniyle hiç başka sektöre geçmeyi düşünmediğini söyleyen emlakçı Turgay Çelik, “Ev sahipleri bu süreçte oldukça kiracıya yardımcı olmaya çalıştı ama onlarında geçim kaynağı kira olduğu için birkaç ay ötesinde bir şey yapamıyorlar. Devlet emlakçılara herhangi bir yardım yapmıyor kira desteği filan almıyoruz” diye belirtti.

“APARTLAR TAMAMEN BOŞ”

Öğrenciler olmadığı için çalışanlara yöneldiklerine değinen emlakçı Turgay Çelik “Öğrencinin olmayışı ve sürecin da ne kadar olduğu belirsiz olduğu için öğrenciler evlerini boşalttı. Şu an aparatlar tamamen boş, bizde çalışan kesime yöneldik özelikle fabrikalarda çalışan kesime yardım ediyoruz. İnsanların paralarını bozdurmak istememesi pandemi nedeniyle doların hızla artıp çoğalması emlak sektörünü etkiledi. Aileler daha büyük evler tercih ediyorlar ama burası öğrenci bölgesi olduğu için daha küçük evlerimiz var büyük evlerinde maliyeti yüksek olduğu için herkes tercih etmiyor.” İfadelerini kullandı.

02 Mar 2021 - 12:28 Sakarya/ Serdivan- Gündem

Mahreç   Serdivan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

01

Sakarya - Biter Tabi Sektör Az Bile Fiyatları Yükseltmekten Başka Bir İşe Yaramıyorsunuz. Yazlık Bölgesinde 1600 TL den Aşağı Kira Yok Daire Fiyatları Almış Başını Gidiyor Nedeni Ne İş Bilmez Emlakçılar Kafalarına Göre Fiyatları Yükseltiyor Ev Sahip lerine Bunlar Duydukca Gördükçe Fiyatlar Haliyle Yükseliyor Daha Çok Oturursunuz İş Yok Diye

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mart 12:28