Çocuklarla birlikte atölyede donut yaptı

Serdivan ilçesinde, pandemi nedeniyle çocukların yeterli düzeyde aktivite yapamaması üzerine Tayfun Bilgili isimli şef, işletmesindeki atölyede çocuklarla birlikte çeşitli tatlılar yapıyor. Amacının çocukların eğlenceli ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten Bilgili, ilerleyen günlerde ise yine çocuklarla birlikte farklı ülkelere ait tatlı ve pastalar yapmayı planlıyor.

Çocuklarla birlikte atölyede donut yaptı
Çocuklarla birlikte atölyede donut yaptı
+2
Video için play'e tıklayın

Serdivan’da Çiçek Beyoğlu isimli dükkanını işleten 38 yaşındaki Tayfun Bilgili, pandemi sürecinde çocukların keyifli vakit geçireceği ve eğleneceği etkinliklerde bulunamaması üzerine bir aktivite planladı. Planladığı aktivite ile dükkanında bulunan atölyede farklı yaş gruplarından çocuklarla bir araya gelerek çeşitli tatlı ve pastalar yapmaya başladı. İlk olarak donut yapmayı öğrenen çocuklar atölyede keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiklerini belirtirken Tayfun Bilgili ise çocukların donut yapmayı öğrenmesi ile projenin devamında farklı ülkelere ait tatlı ve pastaları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE ÇOCUKLARIN AKTİVİTESİ YOKTU”

Yapmış olduğu atölyenin Türkiye’de birçok örneği olduğu fakat Sakarya’da çocuklarla ilgili olarak bu tarz bir atölye olmadığını belirten Tayfun Bilgili (38), “Bunun eksikliğini hissettik ve özellikle de pandemi dönemiyle alakalı çocukların yapabilecekleri çok fazla aktivitesinin olmadığını fark ettik. Çocuklar için iyi bir eğlence ve güzel vakit geçireceklerini düşündüğümüz çocuklara yönelik böyle bir aktivite başlatmaya karar verdik” dedi.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE AKTİVİTE YAPMAK VE EĞLENMEK”

Donutı çocuklarla birlikte atölyedeki yapım sürecini anlatan Bilgili, “Donutı çocukların önüne hamur olarak koyuyoruz ve tüm süreçleri takip edebileceğim şekilde onlara hamuru açtırıyorum. Tüm el hareketlerinden hamurun nerelerine bastırmaları gerektiğine varana kadar her şeyi onlara anlatıyorum. Daha sonra çocuklar kendi merdaneleriyle hamurlarını açıyorlar. Kalıplarıyla kesiyor, ortasındaki deliklere kadar kendileri donutı oluşturuyorlar. Sadece mayalama ve pişirme kısmı biraz daha profesyonellik istediği ve risk oluşturabileceği için onlar olmadan gerçekleştiriyoruz. Daha sonra kendi hazırladıkları donutı pişirip önlerine getiriyoruz. Tamamen kendi hayal güçlerine ve zevklerine göre süslemelerini bekliyor, o kısımda hiçbir müdahale yapmıyoruz. Orada temel bir doğru yok çünkü kendi hayal güçlerine göre yapacaklar. Kendi donutlarını süslüyorlar. Burada emek isteyenler de oluyor ya da tümünü eve götürüp ailesiyle yemek isteyenler oluyor. Toplamda 4 veya 5 tane donutı eve götürüyorlar. Biz şuanda donut yapıyoruz fakat ilerleyen zamanda çocukların donutı yapmayı öğrenmesinin ardından Alman Pastası yapmayı düşünüyorum. Çocuklar kendi Alman Pastalarını ya da farklı yörelere ait tatlıları yapacaklar. Bir sonraki proje ise pizza olabilir. Olayın mantığı atölyede çocuklarla birlikte bir aktivite yapmak ve eğlenmek” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENİYOR HEM DE ÖĞRENİYOR

Atölyede ders alarak donut yapmayı öğrenen 12 yaşındaki Karya Bilgili, atölyede donut yapmanın çok keyifli olduğunu, hamur açma işleminin ardından hamuru keserek şekil verdiklerini ve pişirdiklerini belirtirken 7 yaşındaki Asya Bilgili ise, donut yaparken çok eğlendiğini üstelik hamurla oynamanın çok eğlenceli olduğunu söyleyerek bütün çocukları atölyeye davet etti. Atölyede neler yaptıklarını anlatan 11 yaşındaki Asel Ağca, “Donut yapmayı öğrendik. İlk önce hamurları düzleştirdik, daha sonra da kestik. Orasını da deldik ve şuanda pişmekteler. Piştikten sonra süsleyeceğiz. En sonunda da hepsini eve götürüp yiyeceğiz. Bana göre donut yapmanın her kısmı keyifli ama süsleme yapmak daha da keyifli oluyor” dedi.

29 Nis 2021 - 11:27 Sakarya/ Serdivan- Gündem

Mahreç   Serdivan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.