SASKİ İŞLEM YAPMIŞTI
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde bugün Sapanca’da bulunan ünlü otelle ilgili karar verildi. SASKİ, Ramada Resort By Wyndham Thermal Otel’in kaçak olması nedeniyle daha önce işlemler yaparken, son olarak ünlü otel geçen günlerde otelde konaklayanların zehirlenmesiyle yeniden gündeme geldi.

İMAR KOMİSYONU RET KARARI VERDİ
İmar değişikliği isteği 12 Şubat 2024 tarihinde Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi. Dosya, inceleme yapılması amacıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmişti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu imar planı değişikliği ret kararı verdi.

RAPOR GÖRÜŞÜLDÜ
2 yılı aşkın süredir imar komisyonunda olan plan değişikliğiyle ilgili karar bugün Büyükşehir Meclisine geldi. Mecliste, “Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Şubat 2024 tarihli ve 2/91 sayılı kararı ile incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna iade edilen, Sapanca ilçesi Uzunkum Mahallesi 799 ada 2-3-4-5-6-7-8-9-10 nolu parsellerin “Turizm Alanı (Doğa-Ekolojik)” amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına ilişkin 29 Nisan 2026 tarihli Komisyon raporu” görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun imar planı değişikliği verdiği ret kararı mecliste kabul edildi.

PLANSIZ VE İSKANSIZ DURUMA DÜŞTÜ
Meclisin kararıyla 91 bungalovun bulunduğu Ramada Resort By Wyndham Thermal Otel, imarsız ve plansız duruma düştü. Ünlü otelin yıkımı söz konusu olabilecek.





