Nihal öğretmenin sınıfında büyük hüzün

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde trafik kazasında yaşamını yitiren 54 yaşındaki Nihal Bıkım’ın görev yaptığı Sapanca Kemalettin Sami Paşa Ortaokulundaki masasına fotoğrafı ve çiçekler konulurken, sınıfta büyük üzüntü yaşandı.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Nihal öğretmenin sınıfında büyük hüzün
Video için play'e tıklayın

NE OLMUŞTU?

Sapanca ilçesine bağlı Kemalettin Sami Paşa Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yaptığı öğrenilen Nihal Bıkım (54), dün gece saatlerinde ailesiyle birlikte gittiği İstanbul’dan Sakarya’ya dönmek üzere yola çıktı. Anadolu Otoyolu’nun Kocaeli kesiminde 5 aracın karıştığı kazada ailesiyle birlikte kazaya karışan araçlardan birinde bulunan Nihal Bıkım ve babası Fehmi Bıkım, yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Nihal Bıkım ve babası Fehmi Bıkım hastane personeli tarafından yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

MASASI ÇİÇEKLERLE SÜSLENDİ

Türkçe öğretmeni Nihal Bıkım’ın Sapanca ilçesi Sami Paşa Ortaokulu’nda 6/A sınıfındaki masasına fotoğraf konularak, çiçeklerle süslendi. Dün derse girmeyen öğrenciler bugün derse girerken büyük üzüntü yaşadı. Nihal Bıkım’ın yerine derse giren Müdür Yardımcısı Fatih Tuğra büyük hüzün yaşayan öğrencilere; “Yaşanan elim bir kaza sonucu Nihal Öğretmeni kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Derse ilk olarak Nihal öğretmeninizle başlamak istedim. Biliyorsunuz, sizleri çok severdi. Sizler için gecesini, gündüzüne katıp hep birlikte birçok proje yaptık ve etkinliklere katıldık. Kendisi sizlerin çok daha iyi noktalara gelmenizi isterdi. Bundan sonra hem kendiniz hem de Nihal öğretmeniniz adına çok daha gayretli bir şekilde çalışmanızı bekliyoruz. İnşallah sizlerin başarılarınızı da Nihal hocanız görecek ve gururlanacaktır. Dualarınızı kendisinden eksik etmeyelim” şeklinde konuştu.

“ACIMIZ ÇOK BÜYÜK”

Okul Müdürü Mehtap Aydoğdu Bilgiç ise; “Yakın bir arkadaşımızı kaybettik. Aynı zamanda Türk edebiyat dünyası da önemli bir şair ve yazarını kaybetti. Geçen sene özellikle uzaktan eğitimde Nihal öğretmenin üstün başarıları vardı ve bu konuda ödüller aldı. Kaza yapmadan bir gün önce Uluslararası Kadın Festivali’nde de ödül almıştı. Acımız çok büyük ve yeri kesinlikle doldurulamayacak. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

BİZE ÖĞRETİRKEN KENDİSİ DE ÖĞRENİRDİ

Öğrencilerinden Berk Belat; Nihal hocamız çok güzel bir hocamızdı. Kitaptan ödev yaptırırken yeni kelimeler öğrenir ve Kompozisyon yazdırır, o da bizimle beraber yeni şeyler öğrenirdi. Kendisine çok teşekkür ederim” derken, Beren Gür ise; “Nihal öğretmen çok iyi bir öğretmendi, kendisine teşekkür ederiz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

KAYNAK: Sapanca.com.tr

07 Eyl 2021 - 14:13 Sakarya/ Sapanca- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.