Kano-Kürek Tesisi sporcuları ağırlayacak

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sapanca Gölü yanında yapımı tamamlanan Kano-Kürek Tesisi, Yelkencilere de ev sahipliği yapacak. Milli Takım yarışçılarının da antrenman yaptığı tesis, farklı kulüplerden çok sayıda sporcuya da ev sahipliği yapıyor.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Kano-Kürek Tesisi sporcuları ağırlayacak
Kano-Kürek Tesisi sporcuları ağırlayacak
+1
Video için play'e tıklayın

YELKEN SPORCULARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Serdivan İlçesinde Sapanca Gölü kenarına kurulan ve yaklaşık yaklaşık 200 sporcunun antrenman yapabildiği, milli sporculara ev sahipliği yapan Kano-Kürek Tesisi, önümüzdeki günlerde Yelken Sporcularına da ev sahipliği yapacak. Kısa süre önce gölden kanoların çıkartılabilmesi için vinç yapılan, çevre düzenlemesine başlanılan tesisin en büyük özelliği ise Sapanca İlçesi Kırkpınar Mahallesi’nde bulunan tesisle karşılıklı olarak parkur hazırlanabilmesi olacak. Öte yandan yarışlarda ve antrenmanlarda kullanılan kano, kayık ve yelkenlilerin bakım ve onarım çalışmaları da bu tesis içerisinde bulunan kayıkhane ve tamirhanelerde gerçekleştirilebilecek.

“ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik Spor Sakarya İl Müdürlüğü Söğütlü İlçe Müdürü ve Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, “Kano ve kürek sporcularına yeni tesisler kazandırmak ve bakım onarım ile alakalı çalışmaları yapabilecekleri kayıkhanemizi geçen sene buraya inşa ettik. Sudaki teknelerimizin karaya daha rahat ve sorunsuz alınabilmesi için bir vinç inşa ettik. Tekneleri teknik olarak daha rahat karaya alacağız. Çocuklarımıza yük binmeden ve kayıklarımız zarar görmeden kayıkhaneye çekilecekler. Sakarya doğasıyla, coğrafi yapısıyla ve konumuyla çok güzide bir şehir. Sapanca Gölü hem içme suyu havuzu hem de kano kürek sporuna ve yakında açılacak olan yelken sporuna ev sahipliği yapacak. Kano, kürek ve yelken sporlarını daha rahat yapılabilmesi için bu tesisi baştan aşağı yeniliyoruz. Zaten uluslararası organizasyonlara sürekli ev sahipliği yapıyoruz. İnşallah yakın süreçte de uluslararası organizasyonlar yapacağız. Bu kayıkhanenin buraya yapılması sebebi coğrafi özellikleri, gölün doğal olarak burada olması, parkur olarak çok net olması ve fazla rüzgar almamasıdır. Kırkpınar bölgesinde de bizim alanımız var. Ulaşım açısından büyükşehirlere yakın olması, tam bir kavşak noktasında olmamız sayesinde tercih görüyor” dedi.

17 Eki 2020 - 10:20 Sakarya/ Sapanca- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.