Dünya Engelliler Günü Mesajı

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için mesaj yayınladı.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen3 Aralık Dünya Engelliler Günü için yayınladığı mesajında, “Bugün gözümüz görebilir, kulağımız duyabilir, konuşabiliriz, yürüyebiliriz. Yani sağlıklı ve dinç bir insanın yapması gereken her şeyi birçoğumuz yapabiliriz. Ama ya yarınımız? Yarına engelli olmayacağımız bir garantisi var mı? Hepimize düşen ödev, engellilerimizi anlamak, onlara destek olmak, yerel yönetimler olarak da hizmet üretirken engellilerimizin ihtiyaçlarını da gözetmek zorundayız. Engellilik sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir sağlık problemi değil, toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle eğitim yılları, çalışma hayatı ve toplum içerisinde engellerle ilgili her türlü ayrım ortadan kaldırılmalıdır. Son yıllarda devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların gayretleriyle engellilerin sorunlarının çözümü konusunda ilerleme sağlandı. Ancak yapılması gereken daha pek çok çalışma var. Sapanca Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmelerini sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Şehir merkezlerinde kaldırımlarımızda yürüme ve görme engelli vatandaşlar tarafından kullanılması için gerekli düzenlemeler yapıldı ve ilçe genelinde yapılmaya devam etmektedir. Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaç sahibi engellilerimize akülü araba, tekerlekli sandalye ve engelli vatandaşlarımızın tedavilerinde kullanılmak üzere engelli hasta nakil aracı, akülü araç şarj istasyonu hizmetlerini sağlıyoruz. Yine engellilere yönelik tüm projelere destek olmaya özen göstermekteyiz. Otizm Derneği ile birlikte “Pazar Otizm Projesini” hayata geçirdik. Engelli bireylerimizin günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engelleri ortadan kaldırmak ve onlara destek sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı güzel bir dünya kurabilme ümidiyle, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı.

02 Ara 2019 - 15:23 Sakarya/ Sapanca- Gündem

Mahreç   Sapanca


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.