Adapazarı Gençliği yazarlarını okuyup anlattı

Lise öğrencisi Eslem Kaya ile Yazar Fahri Tuna'nın birlikte geliştirdiği proje ile Adapazarılı 24 lise öğrencisi, şehirlerinin ulusal düzeydeki 24 yazarının, kendi seçtikleri bir kitabını okuyarak Kentpark'ta çimenler üzerinde birbirlerine anlattı.

Adeta bir edebiyat şölenine dönüşen okuma ve paylaşım etkinliğine; Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, TYB Sakarya Şubesi Başkanı Hasan Sağlam, bazı edebiyat akademisyenleri ve öğretmenleri de katılarak destek verdiler.

Projeyi üreten Eslem Kaplan 'Lise gençliği olarak biz kendi şehrimizi ve yazarlarımızı pek tanımıyoruz. Pek okumuyoruz da. Fahri Tuna Hoca’mla birlikte edebiyata ve yazarlarımıza sahip çıkmak, okumayı ve yazmayı öne çıkarmak istedik. On on beş yıl içerisinde Adapazarılı 24 yazarın arasına aramızdan bazı arkadaşlar da isimlerini yazdırsın istiyoruz. Bunun için çabalıyoruz. Liseli arkadaşlarıma ve hocama çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu mütevazı ve sıfır bütçeli okuma Türkiye'ye örnek olur. Hocamızla beraber benzer projelerimiz devam edecek' dedi.

Yazar Fahri Tuna ise 'Vahşi’ Kapitalizmin kol gezdiği, makam, güç ve para hırsının her şeyin önüne geçtiği, nice güzelliklerin popülizme ve modernizme kurban edildiği günümüzde Eslem Kaplan öncülüğünde 24 liseli gencimizin edebiyata sığınması, 'yaşasın edebiyat' demesi çok önemli ve anlamlı. Bugün gençlerimiz kitabını okudukları Sait Faik'i, Faik Baysal'ı, Selahaddin Şimşek'i, Selim Gündüzalp'ı, Cüneyd Suavi'yi, Ayfer Tunç'u, Necati Mert'i vb. okuyan bu gençler sadece edebiyata değil şehirlerine de sahip çıkıyor. Gençlik, edebiyat, şehir bilinci iç içe. Her proje para ve bütçe demek değil. Bu projemiz sıfır maliyetli mesela. Biz önerdik, gençler başardılar. Bu bir edebiyat şöleni.Yaygınlaşsın isteriz. ‘Okuyorsanız varsınız, yoksa yoksunuz’ diyorlar. Alınlarından öpüyorum hepsinin. Gençlerle beraber yeni projeler üretmek istiyoruz' diyerek geleceğe dair ümit verdi.

Okuma şöleninin sonunda Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, gençleri tebrik ederken üçer kitap hediye etti. Gençleri kutlayan Adapazarı Belediyesi Başkanı Mutlu Işıksu, yazdıkları kitap okuma ve değerlendirme metinlerini kitaplaştırma sözü verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş liseli gençleri İstanbul ve Edirne kültür gezisiyle ödüllendireceğini, TYB Sakarya Şubesi Başkanı Hasan Sağlam ise 'geleceğimiz olan gençleri benzer projelerde sonuna kadar' destekleyeceklerini ifade etti.

Program sonrası gençler imece usulü hazırladıkları iftarla çimenler üzerinde oruçlarını açtılar.

15 May 2019 - 16:31 - Kültür-Sanat

Mahreç   Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.