Salgın bitmedi ve hayatı tehdide devam ediyor

Yeni tip korona virüs risk haritasında yüksek riskli illerin bulunduğu turuncu kategoride ki Sakarya, aşı seferberliği ile rengini düşük kentlerin yer aldığı maviye dönüştürmek için çabalıyor.

Asrın illeti ile mücadelenin en büyük gücü aşılama olduğu gerçeği, son günlerde tüm bilim insanlarınca yaygın bir görüş olarak paylaşılmakta.

Sakarya’da aşılama oranının yüzde 62 olduğu bilgisi paylaşıldı ki içimizin sızlaması ne mümkün, aşı karşıtlığının hiçbir akli zemini olmamasına rağmen böylesi vahim ihmal nasıl olur..

Sağlık personelinin tüm gücüyle aşılama çalışmalarına katıldığı, her türlü imkânların değerlendirdiklerini belirtmiş Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Azizi Öğütlü, kalabalık alanlarda aşılama istasyonları kurduklarını, terminaller, tüm özel ve kamu hastaneleri ve aile sağlığı merkezlerinde aşılamanın devam ettiğini belirtmiş.

Öğütlü “ aşılama oranlarının düşük olduğu genç nüfus var, onlarında şu an tatil dönemi, çoğu tatil bölgelerinde, yani il dışında. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz, özendirici tedbirler almaya çalışıyoruz, ödüller vermeye çalışıyoruz” diyerek aşılama meselesinde seferberlik ilan ettiklerini tarif etmiş.

Sakarya’nın sarıya çok yakın olduğunu, hedeflerini yüzde 75 aşılama ile mavi kategoriye geçmek olduğunu belirterek, bu oran ile hastalığın bulaşıcılığını engelleyecek sınır olduğunu belirtmiş ki kritik eşikte bulunuyoruz.

Bu hastalık ile mücadelenin tek yolu aşı ve aşıya ulaşmanın yolu da son derece kolaylaştı.

Öğütlü’nün şu ikazı var ki; “ Hepimizin çocukları var, okula gidecekler. Dolayısıyla ilk önce düşünmemiz gereken gelecek nesil. Bunların okula mutlaka gitmesi gerekiyor. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanımız, idarecilerimiz bu konuda tek tek çalışıyor. Bu kadar mücadele karşısında okulların, üniversitelerin açılması, piyasanın normale dönmesi için mutlaka ve mutlaka aşılanmak gerekiyor, başka güç yok şu anda.” Durumu özetlemiş ve gelinen noktayı net işaret etmiş.

İhmal yalnızca kendimiz ile sınırlı olmayıp, bütün bir toplumu ilgilendiriyor. Geleceğimizi şekillendirecek genç nesilleri ve eğitimi etkiliyor.

İhmal piyasa ekonomisini etkiliyor, yaşamın bütününü etkiliyor.

Salgın bitmedi ve hayatı tehdide devam ediyor, yokmuş gibi bitmiş gibi davranmak daha da büyük tahripler açacaktır.

Öğütlü “ vatandaşlarımızdan tek şey istiyoruz; aşı olmak istemeleri yeterli, biz onları her yerde buluruz ve aşılarız.” Salgının bitmediğini ve uygulanmakta olan tedbirlere devam edilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Son çağrı ve sorumluluk almaya, aşısız kimse kalmasın.

Çocukların geleceği için ülkenin geleceği için. Aşısız geçen her gün boşa harcanan ve heba edilen gelecek olarak karşımıza çıkacak ve ödenmesi güç bedeller doğuracaktır.

Kaybedilecek, yok sayılacak bırakın günler, saatlerimiz yok.

Ulusal seferberlik hali, aşısız kimse kalmasın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nureddin Subaşı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakaryaspor bu sene Süper Lig'e çıkar mı?
Tüm anketler