Yaşayan Stadyum Projesi Sakarya gündeminde

Yeni Sakarya Stadyumunda '' Yaşayan Stadyum '' sloganı ile başlayan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ülkemizdeki pek çok spor alanları, ibadet mekânları ve okulların genel sorunu olan müsabaka günleri, ibadet saatleri ve eğitim öğretim dönemlerinin haricinde atıl vaziyette kalması sıkıntısının çözümü noktasında Sakarya büyük bir adım attı.

Devlet eli ile yapılan büyük bir yatırım olan Yeni Sakarya Stadyumu maç günleri haricinde maalesef atıl bir şekilde duruyor. Büyük yapım maliyeti haricinde ciddi birde işletme maliyeti olan mekânda yapılacak çalışmalarla bir yaşam alanı oluşturulması amaçlanıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy konuyu şu şekilde özetledi.

'' Ülkemizde Spor alanları, ibadethaneler ve okullar maalesef müsabaka günlerinde, ibadet saatlerinde ve eğitim öğretim dönemlerinde faal olarak kullanılmaktadır. Oysaki bu yapılar halkın ortak mekânları olduklarından günün her saati haftanın her günü misyonuna uygun hizmet vermelidir. Son yıllarda Türkiye’nin hemen her şehrine büyük bedeller karşılığında yapılan modern stadların sadece müsabaka günleri hizmet veren diğer zamanlarda hiçbir faaliyetin olmadığı tesisler olduğu görülmektedir. Oysa böylesine büyük yatırımlar günümüz İktisadi ve sosyal hayatına entegre olacak şekilde faaliyet göstermelidir. Yani her metrekaresi değerlendirilen günün her saati haftanın her günü kullanıcılarına açık olacak şekilde yaşayan ve yaşatan tesisler olmalıdır. Şehrin bütün kitlesel organizasyonlarına ev sahipliği yaparken, diğer alanlarıyla da günlük hayatla sporu entegre edebilmiş fonksiyonda olmalıdır. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak şehrimizin Devlet / Bakanlık eliyle yapılmış en büyük yatırımlarından olan Yeni Sakarya Stadını aktüel bir vizyonla misyonuna uygun bir hale getirmek için gayret göstermekteyiz. Bu mihvalde stadın müsabaka alanı hariç kullanılamayan bütün bölgelerini (kapalı/açık) ihtisas salonları yapıyoruz. Bu çalışma sonunda bu büyük yatırım hem günün her saati, hem de haftanın her günü sportif ya da kültürel etkinlik yapmak isteyenlerin uğrak mekânı olacaktır. ''

Stadyum içinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken stadyum çevresinin de maç günleri haricinde Sakaryalılar için mesire ve açık spor alanları olarak kullanılması amaçlanıyor. MEB Tarafından planlaması devam eden Spor Lisesinin yapılması ile stadyum bölgesi '' Yaşayan Stadyum '' özelliğine kavuşmuş olacak.

29 Şub 2020 - 15:28 Sakarya- Gündem

Mahreç   Sakarya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.