Terapi kurslarından sanat eserleri çıktı

SAÜEAH Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile AMATEM ve Psikiyatri Kliniğinde tedavi gören hastaların, terapi için aldıkları kurslarda yapılan el sanatı ürünleri AKM’de sergilendi.

Terapi kurslarından sanat eserleri çıktı
Terapi kurslarından sanat eserleri çıktı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleşen serginin açılışı, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım eşliğinde, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Başhekim Yardımcısı Dr. Şafak Beşler, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hatice Sıçramaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcıları Dilek Arslan ve Filiz Küni, Prof. Dr. Atilla Erol, Doç. Dr. Esra Yazıcı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bülent Yazıcı, Serdivan Halk Eğitim Müdürü Alper Tunga Özel tarafından yapıldı.

Hastalar tarafından ortaya konan el sanatları ürünleri büyük ilgi görürken, sergiye çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. AKM’de gerçekleşen sergiye Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Prof. Dr. Ali Savaş Çilli, Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Buket Acartürk Akyurtlaklı, Özel Şahin Sağlık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden Hülya Bilgin Çolakoğlu, Bilsem Okulları Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehtap Sağlam ile öğrencileri ziyarette bulunarak sergilenen eserlerden satın aldılar.

TRSM, AMATEM ve Psikiyatri Kliniğinde tedavi gören hastalarca ortaya konan ürünlerin sunulduğu stantları tek tek gezen Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım’a, toplum sağlığını yakından ilgilendiren hizmetlerin verildiği TRSM ve AMATEM’in hizmetleri hakkında Prof. Dr. Atilla Erol ve merkez çalışanları tarafından bilgiler verildi. Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen el sanatları hocaları da Kaymakam Çatmadım’a ürünlerin yapılış sürecini anlattı. Kurs hocaları, hastaların yaptıkları çalışmalarda onların iç dünyasının yansımasını görebildiklerini belirterek, her bir çalışmanın çok yoğun duygu içerdiğini ve en önemlisi de çalışmaların hastalığın gidişatındaki iyileşmede de çok önemli bir etkiye sahip olduğunu gözlemlediklerini kaydetti.

Sergide ürünleri sergilenen TRSM’nin sorumlu hemşiresi Gülsüm Zengin Kaya, AMATEM Sorumlu Hemşiresi Nurten Yıldızhan ve psikiyatri kliniği sorumlu hemşireleri Dilek Turan ve Nevin Yersan, merkezlerinde hastalara verilen kurslar sayesinde, hastaların kendi iç dünyalarındaki karamsar duyguları ve bağımlılıklarını daha kolay aşabildiklerini ifade etti. TRSM ve AMATEM personeli, kursların açılması konusundaki desteklerinden dolayı Serdivan ve Yenikent Halk Eğitim Merkez Müdürlerine ile tüm kurs hocalarına teşekkür etti.

03 Mar 2020 - 12:27 Sakarya- Gündem

Mahreç   Sakarya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.