Sakarya'nın kurtuluşu kutlanacak

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını, 100 yarışma düzenleyerek kutlamayı amaçlıyor.

Sakarya'nın kurtuluşu kutlanacak
Sakarya'nın kurtuluşu kutlanacak
Haber albümü için resme tıklayın

Kurtuluş Savaşı'nda önemli kahramanlar çıkaran kentin düşman işgalinden kurtuluşu, her yıl 21 Haziran'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu sene düşman işgalinden kurtuluşun 100’üncü yıl dönümü olması nedeniyle, şehir merkezi ve ilçelerin tamamında özel kutlama programlarına hazırlanıyor.

"100’ÜNCÜ YIL KUTLAMASINI, EN AZ 100 ETKİNLİKLE YAPALIM İSTİYORUZ"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, yaptığı açıklamada, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünün kutlanacağına işaret ederek, "İnşallah biz de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, 100’üncü yıl kutlamasını ulusal ve uluslararası düzeyde en az 100 etkinlikle yapalım istiyoruz." ifadelerini kullandı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında aşılamayla birlikte biraz daha rahatlama beklendiğini vurgulayan Özsoy, yarışmalar için ilgili federasyonlarla görüşme yaptıklarını, bazı programların netleşmeye başladığını bildirdi. Özsoy, kentte yoğun sporcu ve seyirci katılımlı etkinlikler olacağını dile getirerek, "Branşları hem merkez hem de 16 ilçeyi düşünerek yaymak istiyoruz. Hepsini merkezde toplamak istemiyoruz. Güreş, karate, tekvando, judo, futbol, eskrim, boks, halter, kano, kürek, tenis, yüzme, triatlon, izcilik ve oryantiring netleşen branşlarımız arasında. Allah izin verirse 45 branşta bu etkinliklerimizi yapmak istiyoruz. Branş sayısını artırmamız, etkinliğe önem verdiğimizi gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu. Salgın döneminde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak çalışmalara devam ettiklerini belirten Özsoy, nisan ayında başlayacak etkinliklerin tüm yıl süreceğini sözlerine ekledi.

19 Oca 2021 - 12:36 Sakarya- Gündem

Mahreç   Sakarya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.