'Önemli olan yapabileceğimize inanmak'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, SATSO 26. Meslek Komitesi talebiyle (Mobilya İmalatçıları ve Malzemecileri) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "Değişimi Yönetmek: Geleceğin Tacir ve Sanayicileri Nasıl Yetiştirilir?" konulu bir seminer gerçekleştirildi.

'Önemli olan yapabileceğimize inanmak'
'Önemli olan yapabileceğimize inanmak'
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Söz konusu seminerde konuşmacı olarak yer alan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, gelecek nesillerin yetiştirilmesi konusunda öneri ve bilgilerini dinleyicilere aktardı. Seminerin açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, “Neslimizin sağlıklı ve nitelikli bir şekilde yetişmesi toplum olarak en büyük sorumluluklarımızdan bir tanesidir. Giderek gelişen teknoloji ile birlikte günümüz artık yeni kuşakların çağı olmuş durumda ve gençlerimiz çok fazla bilgiye rahat ve çok kısa sürede ulaşabiliyorlar. Gelecek nesillerimizin ne öğrendiklerinden daha çok, ne hissettiklerine, ne düşündüklerine ve neyi hedeflendiklerine odaklanmalıyız. Onlar bu ülkenin ve sahip olduğumuz tüm değerlerin mirasçıları konumundadırlar. Özellikle meslek seçimlerinde, nitelikli bireyler olmaları yönünde çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Bilgilerini ve sorgulayıcı yaklaşan bir yapıya sahip olmalarını avantaja çevirerek onları kaliteli birer birey olarak beşeri dünyaya hazırlamalıyız. Geleceğin ekonomisinin temellerini oluşturacak olan nesillerimizi hem geçmişine, değerlerine sahip hem de çağın gereklerine yönelik yetiştirmenin önemini kavramalı değişimi de kabullenerek ilerlemeliyiz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak sadece ekonomiyi değil ekonominin en önemli unsuru olan insanı da ele alarak gelecek kurgusuna destek olmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Seminerin devamında konuşan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yeni nesilleri anlamanın önemine vurgu yaparak, “Eğitim de değişimi yönetmek ancak tüm yetişkinlerin birlikte hareket etmesiyle söz konusu olacak bir durumdur. Bizler değişen sürece ayak uydurarak gençlerimizi anlayabilirsek onları anlamlandırabilir ve geleceklerine faydalı olabiliriz. Artık günümüzde çok hızlı değişen ve gelişen bir dünya var. Farklılaşmak, inovasyon, gelişim, sürdürebilirlik, ekip olmak gibi kavramlar 21.yüzyılda çok daha önemli hale geldi. Bilginin çok hızlı ilerlediği bu dönemde çocuklara bilgi vermek yeterli olmuyor, verilen bilginin sürdürülebilir olması çok önemli bir hal almış durumda. Küçücük bir değişim bile inovasyonu ortaya çıkarabiliyor, devasa plan ve fikirlere ihtiyaç yok. Önemli olan yapabileceğimize inanmaktır.” dedi.

Sözlerinin devamında gençlerin sağlıklı geleceğe sahip olmasındaki en önemli unsurun aile olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Bir kuşağı anlamak bir dönemi anlamaktır ve eğer bu bakış açısıyla yolumuza devam edersek kuşak çatışmasını ortadan kaldırabiliriz. Kuşak uyumsuzluğu ile başa çıkmanın asıl yolu eğitimden geçiyor. Evrensel, milli ve manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmeliyiz. 2023 eğitim vizyonu neticesinde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk hocamız ile birlikte ilgi ve yetenek haritaları çıkararak, okullarımıza tasarım ve beceri atölyeleri kurmaya başladık. Çocuklarımızın yeteneklerini analiz ederek onları ilgili alanlara yönlendirmeliyiz. Anne ve babalarımız, Z kuşağının sağlıklı büyümesi için en önemli faktör konumundalar. Tavsiyemiz en iyi anne baba olmaya çalışmak yerine, çocuklarınız için en iyisi olmaya bakın. Çocuklarınızla emirler değil anılar biriktirin, zihinlerinde sizleri emirlerle değil anılarla hatırlasınlar. Unutmayın ‘ Dünyayı değiştiremiyorsanız, dünyanızı değiştirin.’ ifadelerini kullandı.

Seminerin sonunda SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, günün anlamına ithafen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a plaket takdiminde bulundu.

12 Ara 2019 - 15:14 Sakarya- Gündem

Mahreç   Sakarya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.