Öğrenmenin yaşı ve alanı yok

Büyükşehir Belediyesi SAMEK’lerde eğitimler devam ediyor. 8 yıldır SAMEK’lere katılan 76 yaşındaki Nedret Kuşaksızoğlu, “Öğrenmenin hiçbir zaman yaşı ve alanı yoktur. Bu imkânı bizlere sağlayan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” derken; Kağıttan Ev Aksesuarları Yapımı dersinin Türkiye’de ilk SAMEK’lerde başladığını dile getiren Eğitmen Meral Erdem ise SAMEK’lerin buluşma noktaları olduğunu söyledi.

Öğrenmenin yaşı ve alanı yok
Öğrenmenin yaşı ve alanı yok
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitim veren Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (SAMEK) devam ediyor. Bu kapsamda Bulvar SAMEK’te bulunan Sepet Örücülüğü, Ahşap Rölyef, Kâğıttan Ev Aksesuar Yapımı ve Cam Altı Resim dersleri alanında uzman eğitmenler eşliğinde sürdürülüyor. Renkli çalışmaların ortaya çıktığı ve yeteneklerin keşfedildiği SAMEK’ler, kursiyerler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

KULLANILMAYAN ÜRÜNLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ

11 yıldır el sanatları eğitmenliği yapan Ahşap ve Rölyef Eğitmeni Derya Yıldırım, “Eğitim verdiğim süre zarfında keyifli, araştırma gerektiren ve yenilikçi bir tutum ile kursiyerlerimize ders vermeye gayret gösteriyoruz. Evlerimizde bulunan ve kullanılmayan ürünleri değerlendirerek yeni şeyler üretmek bizim dersimizin en önemli amacıdır. Kursumuzun içinde; alüminyum rölyef, maket, teraryum, makrome gibi çeşitli alanlarda ürünler yapıyoruz. İnşallah bu kurs sayesinde öğrencilerimiz çeşitli bilgiler öğrenerek kullanılmayan malzemelerini değerlendirecek” derken; Kursiyer Güzin Özer ise, “Bu dönem ilk defa SAMEK kurslarına geliyorum. Ders esnasında bir şeyler öğrenirken aynı zamanda da üretmeyi çok seviyorum. Hocamıza ve SAMEK çalışanlarına bizlere verdikleri değerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

SAMEK BÜNYESİNDE TÜRKİYE’DE BİR İLK

Kâğıttan Ev Aksesuarları Yapımı dersinin SAMEK bünyesinde Türkiye’de ilk olarak yapıldığını dile getiren Meral Erdem, “Bu derste öğrencilerimize; kullanılmış yumurta kolisi, gazete, mukavva, karton, kâğıt gibi geri dönüştürülebilen her türlü malzeme ile sepet, saksı, masa, sandalye, sebzelik, dolap ve abajur gibi çeşitli araç gereçleri yapmaktayız. Kursumuz açıldığı zamandan bu yana çok fazla talep gördü. Kursiyerlerimiz arasında; öğrenci, emekli, ev hanımı gibi birçok kişi bulunuyor. SAMEK’ler bizlerin buluşma noktası olmaktadır” ifadelerinde bulunurken 76 yaşındaki Nedret Kuşaksızoğlu, “8 senedir SAMEK bünyesinde çeşitli kurslarda ders gördüm. Öğrenmenin hiçbir zaman yaşı ve alanı yoktur. Bizlere her zaman böyle güzel şeyler öğreten SAMEK hocalarımıza ve bu imkânı bizlere sağlayan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SOSYALLEŞME ÜRETİM VE KAZANÇ SAĞLAR

Sepet Örücülüğü Eğitmeni Özgül Gençaydın, “Doğadan yardım alarak özgün ürünlerle çalışmalar yapmaktayız. Yılsonu sergisinde yaptığımız ürünleri satıp kursiyerlerimize hem aktivite hem de gelir sağlamış oluyoruz” derken Sepet Örücülüğü kursiyeri Dilek Azak ise, “SAMEK bizler için hem eğitici hem öğretici hem de sosyalleşme alanı oluyor. Sosyal medya üzerinden satış yaparak kazanç sağlayabiliyoruz. Depremden sonra belediyemizin biz vatandaşlar için çok çalışması ve katkısı oldu bunlardan en önemlisi de SAMEK kursları” dedi.

UNUTULAN SANATLARI SAMEK’TE YAŞATIYORUZ

Cam Altı Resim Eğitmeni Rabia Alpcan, “Resim yapmanın birçok alanı unutuluyor. Fakat cam altı resim sanatını bizler SAMEK’te yaşatmaya devam ediyoruz. Camın üzerine terste bir boyama tekniği yapmaktayız. Kontür, detaysız düz boyama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kursumuzu çok fazla insan bilmese de sergilerde görülüp resimlerin ilgi çekmesi sayesinde daha çok vatandaşımızı SAMEK bünyesine kazandırabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

25 Kas 2019 - 14:22 Sakarya- Gündem

Mahreç   Sakarya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.