"Nasıl bir akıl tutulmasıdır?"
Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu’nun ‘fitre ve zekâtınızı berberlere verin’ açıklamasına seçimde rakibi olan Muharrem Gürkan tepki gösterdi. Gürkan “Berberler dedikodu yapılan yerler değildir” diyerek başkanı istifaya çağırdı.

Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu hafta sonu sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak, berber esnafının zor günler geçirdiğini ifade ederek “Bu şehirdeki tüm işadamlarına sesleniyorum. Tıraş olup dedikodu yaptığın berber kapalı. Gelin gücünüz nispetinde Ramazan'a 12-13 gün kaldı. Gelin fitre ve zekâtını kapalı olan esnafımıza verin” çağrısı yapmıştı. Hacıoğlu’nun paylaşımının basın yayın organlarında yer almasının ardından Muharrem Gürkan sosyal medya hesabından başkana çağrı yaparak ‘özür dileyip, istifa edin” dedi. İşte Muharrem Gürkan’ın yaptığı paylaşım
BERBER DEDİKODU YAPMAZ
“Modaya ve sanata ilham kaynağı olan değerli berber arkadaşlarım sözlerime başlamadan önce hepinizi sevgi ve saygı İle kucaklıyorum... Dünyamızı saran illet pandemi de zor günler geçirmekteyiz. Sektör olarak bu hassas günlerde maalesef yine üzücü açıklamalar yapan Sakarya Berberler Odası Başkanı Sayın Haluk Hacıoğlun’u esefle kınamaktayım. Bakınız hiç bir şekilde berberler dedikodu yapılan bir yer değildir. Erkek berberleri dedikodu yapan, sac kesen kişi değil..Bir insanın kişiliğine görüntü katan,insanlara kendini iyi hissettirme sanatıdır. Bu sözleri mesleğimizi temsil eden bir oda başkanın sarf etmesini hazmedemiyorum. Mesleğimizin misyonu, imajı ile uyuşmayan açıklamalarıyla odamızı küçük düşürmektedir”
AKIL TUTULMASI
“Bir diğer hususta devletimizin Şuanda verdiği kredi için faaliyet belgelerini neden aidat borcu var diye oda üyelerimizin bu zor süreçte mağdur ediliyor. Onu da anlamış değilim. Oda üyelerimizin bu zor süreçte devletimizin tanıdığı imkanla kredi alacakken oda faaliyet belgesini vermeyip çıkıp zekat, fitre istemek nasıl bir akıl tutulmasıdır odamızın şerefini ayaklar altına almak neden?”
ÖZÜR DİLEYİN, İSTİFA EDİN
“Kendisine buradan sesleniyorum. Lütfen sözlerinizi geri alın ve de çıkıp oda üyelerimizden özür dileyin..Odamızın adını skandallara ve sıkıntı yaratacak açıklamalar yapmaktan da artık vazgeçin. Odamızı daha fazla onursuz açıklamalarınız ile küçük düşürmeyin derhal istifa edin”
Bizi ve mesleğimizi medine dilencilerine dördürene kadarberberlik meslegimizi ayaklar altina alacagina mesleğımızın onurunu kurtar alip zekat fitre gecer deyip bizleri aşağılanamazsin hayır yapacaksa millet gizli ve edepli yapmalı yasli uyelerimizi bir kutu erzak yardımıyla fotograf cekilip yayinlayip rencide etmemeli sağ elin verdigini sol görmemeli ben mertce yaziyorum ismimi
Bir daha ki seçimde de haluk bey seçilecek.
Mahalle bayanları gibi dedikodu yapmayın.
Başkana saygı duyun