Hareketli yaşam teşvik edilecek

TBB’nin koordinasyonunda 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası bir dizi etkinliklerle kutlanacak.

Hareketli yaşam teşvik edilecek
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği koordinasyonu Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bisikletliler Derneği Sakarya Şubesi ile Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği iş birliğiyle 16-22 Eylül tarihleri arasında ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bir dizi etkinliklerle kutlayacak. 2002 yılından bu yana her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen etkinliğin bu yıl ki teması ‘Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik’ olacak.

HAREKETLİ YAŞAM TEŞVİK EDİLECEK

16 Eylül Çarşamba günü başlayacak ve 22 Eylül Salı gününe kadar devam edecek etkinliklere tüm vatandaşları davet eden Başkan Ekrem Yüce, “Türkiye Belediyeler Birliğimizin koordinasyonunda şehrimizde Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerini gerçekleştireceğiz. 22 Eylül Salı gününe kadar her gün farklı bir program ile vatandaşlarımızı hareketli yaşama teşvik edeceğiz. Bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarının yaygınlaşması, bisikletli ve yaya ulaşımının tercih edilmesi, toplu ulaşım araçlarının kullanılması hem sağlık hem de ulaşım rahatlığı için çok özel bir noktada yer almaktadır. Bu vesileyle Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyor, farkındalık oluşturacak programların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ETKİNLİKLER AÇILIŞ PROGRAMI İLE BAŞLAYACAK

Bu yıl “Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” temasıyla gerçekleştirilecek hareketlilik haftası etkinlikleri 16 Eylül Çarşamba günü açılış programı ve Avrupa Birliği’nden destek almaya hak kazanan ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesinin lansmanı ile başlayacak ve Ayçiçeği Bisiklet Vadisi içerisinde katılımcılarla birlikte bisikletlerle tur düzenlenecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek düzenlenecek açılış programı Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde 18.00’da başlayacak.

SAKARYA İŞİNE BİSİKLETLE GİDECEK

Açılış programının ardından hareketlilik haftası etkinlikleri 17 Eylül Perşembe günü başlayacak ve tüm hafta boyunca sürecek ‘Sakarya İşine Bisikletle Gidiyor’ adlı sosyal medya etkinliği ile devam edecek. İşine bisikletleriyle giden vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin resmi hesabı olan SakaryaBld twitter adresinde #SakaryaİşineBisikletleGidiyor etiketi ile paylaşılan gönderinin altına gelen videolar arasından ile 5 kişiye çekilişle bisiklet hediye edilecek. Sürpriz hediyelerde katılımcılarla buluşacak. 18 Eylül Cuma günü ise etkinlikler Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde ‘Çocuklar için Güvenli Sürüş Eğitimi’ ile devam edecek. Saat 14.00’da çocuklara güvenli sürüş eğitimleri verilecek.

HAREKETLİ YAŞAMA FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Hareketlilik haftası etkinlikleri 19 Eylül Cumartesi günü ise Gaziler Derneği ziyareti ile devam edecek. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi önünden bisikletle hareket edecek olan konvoy Çark Caddesi ve Millet Bahçesi üzerinden Gaziler Derneğine ulaşacak. Hareketli yaşama farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlik saat 14.00’da başlayacak. 20 Eylül Pazar günü sabahı ise hareketlilik haftası etkinlikleri Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek sabah sporu ve egzersiz programı ile devam edecek. 21 Eylül Pazartesi günü akşamında ise Millet Bahçesi’nde ünlü sporcu söyleşileri ve sinema gösterimleri sahne olacak.

ETKİNLİKLER ŞEHİR TURU İLE SON BULACAK

Hareketlik haftası etkinliklerinin son programında ise ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ münasebetiyle şehir turu gerçekleştirilecek. Yeni Cami’den başlayacak şehir turu Bulvar ve Çark Caddesi üzerinden devam edecek ve Millet Bahçesi’nde son bulacak. Saat 11.00’da başlayacak şehir turuna tüm vatandaşlar davet edilirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tüm Avrupa’da, ülkemizde ve şehrimizde hareketlilik haftası boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle hareketli yaşama farkındalık oluşturulacağı ifade edildi.

14 Eyl 2020 - 15:12 Sakarya- Gündem

Mahreç   Sakarya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.