Azerbaycan topluluğunu unutmadı

Sakarya Üniversitesi Azerbaycan Türkiye Kardeşlik Topluluğu olarak Azerbaycan Milli Kahramanı Cengiz Mustafayev'i 28. Yıl dönümü Anma Gününde gururla yad etti.

Azerbaycan topluluğunu unutmadı
Azerbaycan topluluğunu unutmadı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarında savaş muhabiri olarak görev alan Cengiz Mustafayev'in şehadet yıldönümünü münasevetiyle Sakarya Üniversitesi Azerbaycan topluluğu, sabır ve hüzünle anıyoruz, açıklamasını yaptı.

AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE

Cingiz Mustafayev (Fuad oğlu), 15 Haziran 1992'de Hocalı bölgesindeki Nahçıvanlı köyünde kamera çekimleri sırasında vurularak şehit edildi. Vugar diyorki Cingiz Mustafayev Azerbaycan-Ermenistan savaşı döneminin 1992'ye kadar olan kısmı için gerçek bir kronik oluşturmuştur. Operasyonel haberler, askerler hakkında ayrı ayrı röportajlar ve Azerbaycan'da gerçekleşen tüm siyasi süreçler hakkında öğrendiğimiz ayrıntılı bilgilerin yazarıdır. Azerbaycan seyircisi, ona çektiği her bir röportajından aşina olsa da, dünya onu Hocalı'da çektiği filmden tanıdı. Cingiz Mustafayev'in çektiği bu filmle birlikte, Ermenistan'ın imajı dünya çapında ciddi bir itibar kaybetti. O, savaş bölgelerine sadece bir muhabir olarak gitti, ancak bir asker, subay ve hatta cephedeki komutan gibi birçok sorumluluk üstlendi. Milli Kahraman Cingiz Mustafayev, 29 Ağustos 1960'ta Astrahan bölgesinin Vladimir köyünde bir asker ailesinde dünyaya geldi. 1964 yılında ailesi ile birlikte Bakü'ye taşındı. 1977'de Bakü'nün Yasamal ilçesindeki 167 numaralı okulu bitirdi.1977'de Azerbaycan Tıp Enstitüsüne giren Cingiz Mustafayev, 1983 yılında enstitüden başarıyla mezun oldu. Eğitimini tamamladıktan sonra, genç Cengiz üç yıl boyunca Davaçi bölgesinde doktor olarak çalıştı.

Vugar NASIROV

Sakarya üniversitesi Azerbaycan Türkiye Kardeşlik Topluluğu Başkanı

16 Haz 2020 - 12:38 Sakarya- Gündem

Mahreç   Sakarya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.