AGD'nin buluşmaları devam ediyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi her hafta cumartesi günü şehrin farklı camilerinde sabah namazı buluşmaları düzenliyor.

AGD'nin buluşmaları devam ediyor
AGD'nin buluşmaları devam ediyor
Haber albümü için resme tıklayın

Her yaştan katılımcı ile Orhan Camii’nde gerçekleştirilen program sonrası camii cemaatine çorba ikramında bulunuldu. Program sonrası açıklamalarda bulunan AGDSakarya İl Başkanı Ali Ahmet Çelik, "Gençlerimiz Camilerimizin süsüdür. Peygamberimizin ifadesiyle Gençlerimizin kalbi Camiye bağlı gençler olarak yetişmesi bizim en büyük arzumuzdur. Gençlerimizi Camilerimize alıştırmak, milli ve manevi değerlerini benimsetmek için bu hayırlı hizmetleri her zaman devam ettireceğiz." dedi. AGD Sakarya İl Başkanı Ali Ahmet Çelik, açıklamasında şunları kaydetti: "Peygamber efendimiz Medine'ye Hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da Mescit inşa etti. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur.

CAMİLER BULUŞMA MEKÂNLARIMIZ OLMALI

Camilerin sadece namaz kılınan yapılar olmaması gerektiğinin altını çizen Çelik: “Mescitlerimizin yaşanabilir ortamlar haline getirilmesi gerekiyor. Bu konuda bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Camilerimizde sadece namaz kılınmamalı aynı zamanda sosyal hayattaki uğrak noktalarımızdan biri haline gelmelidir.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ

Camiler Allah’ı anma ve eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü yerdir. Huzur ve sükûnetin hâkim olduğu ibadetgâhlardır. Rabbimiz ayetinde şöyle buyurmaktadır: “Şüphesiz mescitler Allah’ındır. O halde Allah ile birlikte hiç kimseye kulluk etmeyin. Ey Âdemoğulları her mescide gittiğinizde güzel elbiselerinizi giyin” Allah’ın evi olarak bilinen camiler, İslam’ın alameti olarak kabul edilmiştir. Resulullah Allah için en sevimli mekânların camiler olduğunu söylemiştir. O nedenle camilere giderken en güzel elbiseler giyilmeli, camileri kirletecek davranışlardan uzak durulmalıdır. Her renkten her düşünceden insan camilerimizde tek Allah’a secde eder. Birlik ve beraberliğimizin temsili mescitlerimizdir.” ifadelerini kullandı.

BULUŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Sabah namazı buluşmalarına devam edeceklerini ifade eden Çelik: “Hedefimiz aksi bir durum olmadığı takdirde sabah namazı buluşmalarına kesintisiz devam etmektir. Elimizden geldiğince Sakarya’mızdaki gençliğin tamamını kuşatmaya çalışıyoruz. Kapı kapı dolaşarak gençlerimizi programlarımıza çağırmaya devam edeceğiz. İnşallah bir gün camilere sığmayan bir cemaatle namazlarımızı eda ederiz.” dedi.

28 Eyl 2020 - 09:33 Sakarya- Gündem

Mahreç   Sakarya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.