2020’de Sakaryalılar bisikleti tercih etti

Büyükşehir Belediyesi SAKBİS’ler 2020 yılında 62 bin kez kiralanarak, toplamda 2,6 milyon dakika sürüşle vatandaşların ulaşımda tercihi oldu.

2020’de Sakaryalılar bisikleti tercih etti
2020’de Sakaryalılar bisikleti tercih etti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Akıllı Bisiklet Sistemi (SAKBİS), 2020 yılında vatandaşların en çok tercih ettiği ulaşım araçlarından biri oldu. Gençlerin yanı sıra her yaştan insanın kullandığı SAKBİS’lere, pandemi süreci dolayısıyla da şehir içi kısa mesafelerde büyük talep oluştu. 2020 yılı içerisinde 62 bin kez kiralanan SAKBİS’lerle toplamda 2,6 milyon dakikaya ulaşan bisiklet sürüşü gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür edildi.

62 BİN KİRALAMA

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada SAKBİS’lerin şehirde bisiklet farkındalığının oluşmasına büyük bir katkı sunduğu dile getirilerek, “2020 yılında da Sakaryalı hemşehrilerimiz bisikleti tercih etti. Ülkemizde maske, mesafe ve hijyen kurallarının çok önemli olduğu pandemi sürecinde de SAKBİS’lere olan ilgili bir hayli arttı. Gençlerin yanı sıra her yaştan insanın tercih ettiği akıllı bisikletler 62 bin kez kiralandı, toplamda ise 2,6 milyon dakikaya ulaşan sürüş gerçekleştirildi. 15 farklı noktada 120 bisikletle hizmet sunan SAKBİS’lere ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.”

KOLAY ÜYELİK İMKANI

SAKBİS’lerin nasıl kiralanacağına yönelik paylaşılan bilgilerde ise şu ifadeler yer aldı: “Akıllı bisikletlerimize SAKBİS uygulamasından, www.sakbis.com.tr adresinden, kiosklardan ve abone noktalarından kolay üyelik ve kiralama imkânı sunuyoruz. Akıllı bisiklet sisteminde vatandaşlarımız hem üye kartı hem de kredi kartı ile üyelik işlemlerini gerçekleştirebiliyor, sürüş keyfini kolaylıkla yaşayabiliyor. Bisiklet sürmek isteyen tüm hemşehrilerimizi SAKBİS’le tanışmaya, şehri SAKBİS’le turlamaya davet ediyoruz.”

04 Oca 2021 - 14:44 Sakarya- Gündem

Mahreç   Sakarya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.