Yaşlılara sağlık taraması

Yaşlı Destek Merkezi tarafından aylık olarak gerçekleştirilen sağlık taramalarının bir yenisi daha eklendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi tarafından aylık olarak gerçekleştirilen sağlık taramalarının bir yenisi daha gerçekleşti. YADEM’in bahçesinde İl Sağlık Müdürlüğüne ait Mobil Röntgen Tarama Aracı ile yaşlılara Akciğer Sağlık Taraması yapıldı. Röntgenleri çekilen vatandaşlar sağlık durumları hakkında yetkililer tarafından bilgilendirildi.

1 senede check-up işlemi

YADEM Koordinatörü Ömer Faruk Karataş, “Merkezimize gelen yaşlı vatandaşlarımızın yaşlarından dolayı birçok sağlık problemleri bulunmakta. Bizde YADEM olarak hastalıkların erken teşhisi için yaşlı vatandaşlarımıza katkıda bulunmak istedik. Her ay farklı branşlarda sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz. Böylece yaşlılarımız bir sene boyunca check-up işlemlerini tamamlamış oluyor. Bugüne kadar YADEM tarafından; Hiper-Tansiyon, Diş Sağlığı, Solunum Fonksiyon Testi, Diyetisyen, Şeker Taraması, Göz Taraması, Kalp Sağlığı Taraması, Kanser Erken Teşhis Taraması, Mamografi taramaları yapılmış ve sağlık tarama hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken yaşlılarımızın gerekli kontrollerini sağlayıp kendilerine bilgilendirme sağlanmıştır” diye belirtti.

Giderek artan ilgi

Karataş, “YADEM ile yaşlılarımız her daim gözetim altında olup, ihtiyaçları dahilinde şimdiye dek; bin 700 saat fizik tedavi seansı, bin 100 ev temizliği, 605 kişisel bakım hizmeti, bin 152 hane ziyareti ve psikolojik destek seansı, 330 hastane refakati, 524 hane durumlarına yönelik tespit çalışması, 18 doğa yürüyüşü, 10 sağlık taraması, 1 gezi, 1 sergi, 4 farkındalık semineri gerçekleştirdik. Yaşlılarımız YADEM'deki hizmetleri öğrenmek için 5 bin çağrı bırakmışlardır. Yaşlı Destek Merkezi'nin yaşlılarımız tarafından her geçen gün daha çok ilgi görmekte ve hizmetlerimizin çeşitliliği yaşlı vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda arttırılmaktadır” dedi.

23 May 2018 - 12:44 - Sağlık

Mahreç   Sağlik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.