Ne olacak bu işin sonu?

Serdivan İlçesinde yaşayan B.A. isimli şahıs, ishal ve ateş şikayetiyle 112’ye başvurdu. Evine gelen 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan ve Covid-19 testi yapılan ve tedbir amaçlı hastaneye yatırılan B.A., test sonucu negatif çıkınca evine gönderildi. Bütün sorun ise bundan sonra başladı…

Haberlisin.com / Özel Haber

TEDBİREN HASTANEYE YATIRILDI

Serdivan İlçesinde yaşayan B.A. isimli şahıs, yaklaşık 2 hafta önce ishal, baş ağrısı ve ateş şikayetiyle 112’ye telefonla başvurdu. İhbarı alan 112 ekipleri, koruyucu ekipmanları giyerek şahsı Serdivan İlçesindeki evinden alarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanan ve Pandemi Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan muayene sonrasında koronavirüs testi de yapılan B.A., testleri inceleyen doktorlar tarafından tedbir amacıyla hastaneye yatırıldı. 2 gün boyunca hastanede kalan ve koronavirüs testleri negatif çıkan B.A., 14 gün karantina uygulanarak evine gönderildi.

İLAÇLARINI ALDI AMA…

Yakınlarının yardımıyla eczaneden ilaçlarını alan ve 14 gün boyunca karantinada olacağı evine giden B.A., kendisine verilen iğneleri yaptırmak için İl Sağlık Müdürlüğünü arayarak ‘Evde Sağlık’ ekibi istedi. Durumunu anlatan B.A.’ya ekibi sevk edeceklerini belirten yetkililer daha sonra telefonu kapattı. Araya hafta sonunun da girmesi nedeniyle iğne yapmak için 3 gün sonra gelen ekipler, iddiaya göre B.A.’ya iğnenin koldan nasıl yapılacağını göstererek, “Yarın işimiz var, sen yaparsın” diyerek evden ayrıldı. Ekipler bir daha eve hiç gelmezken B.A., iğneleri kendisi yaptı.

DOKTOR DURUMU RAPOR ETTİ

Karantina sürecinin bitimine kısa bir süre kala doktoruyla telefonda görüşen B.A., yaşadıklarını doktora anlatınca doktor durumu rapor edeceğini bildirdi. Koronavirüs test sonuçları negatif çıkan ve buna rağmen tedbir amacıyla kendisini karantinaya alan doktorlara teşekkür eden B.A., “Doktorlar, hastanedeki hemşireler çok ilgiliydiler. Kesinlikle bu kadar süredir çalışmanın yorgunluğunu bize yansıtmadılar. Evime gittiğimde bile doktorla görüştük ancak iğne yapmaya kimse gelmedi. Benim evden çıkmamı da kabul etmediler. 3 gün sonra gelip, ‘işimiz var kendin yaparsın’ diyerek gittiler. Ben farklı bir hastalık için tedavi gördüm, koronavirüs gibi beni yatırmadı. Peki yalnız yaşayan, koronavirüs olarak bunu ağır geçiren kişilere de böyle mi davranılıyor? Eğer öyleyse çok büyük bir sağlık sorunu var bu şehirde. Böyle olmamalı, yetkililer buna önlem almalı” dedi.

13 Eki 2020 - 15:04 - Sağlık

Mahreç   Sağlik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

02

Arif - Bu hastanın iğneleri kendinin de uygulayabikeceği, hatta prospektüsünde nasıl uygulanması gerektiği yazan, şeker hastalarının hergün kendine uyguladığı basit bir uygulama. Her şeyi devletten bekleyen insanımız var. Evde Sağlık ekiplerinin nasıl güleryüzlü ve iyi bir hizmet verdiğini verdiğini biliyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ekim 15:04
01

Ahmet - Doktor neden rapor ediyor ozaman durumu ? Yani uygulama doğru ise doktor hata yapıyor demek. Şuan siz sağlıklısınızdır umarım ama hasta ve tek başına yaşaması gereken bir şahıs daha iyi hizmet verilebilmesi için yetkili kişilere yani devletin doktoruna durumu bildirmiş. Ön yargılı olmamakta fayda var. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ekim 15:04