SAHTE MESAJLARLA KİŞİSEL VERİLER HEDEFTE

Ramazan ayında dahi hız kesmeyen dolandırıcılar, bu kez sahte bağış kampanyaları ve yanıltıcı bağlantılar üzerinden siber saldırılarını sürdürüyor. Vatandaşların manevi hassasiyetlerini istismar eden kötü niyetli kişiler, özellikle SMS yöntemiyle tuzak kuruyor.

Gönderilen mesajlarda “İftar rezervasyonunuz onaylandı” veya “Rezervasyonunuz aktif edilmiştir” gibi ifadelerle merak uyandıran bağlantılar, kullanıcıları sahte internet sitelerine yönlendirmeyi amaçlıyor. Bu bağlantılara tıklayan kişilerin telefonlarına zararlı yazılımlar bulaşabiliyor ve kimlik ile banka bilgileri ele geçirilebiliyor.

“MESAJLARDAKİ LİNKLERE TIKLAMAYIN” UYARISI

Bilişim uzmanları, oltalama (phishing) yöntemiyle ele geçirilen bilgilerle vatandaşların adına kredi çekilebileceğini, yeni GSM hatları açılabileceğini ve çeşitli dijital platformlarda usulsüz işlemler yapılabileceğini belirtiyor.

Muhabir: Haber Merkezi