Tedbiri elden bırakmayın

Sakarya genelinde koronavirüs tedbirleri sıkı bir şekilde devam ederken, Pamukova ilçesinde korona virüs haritası da görenleri hem şaşırttı, hem sevindirdi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Tedbiri elden bırakmayın
Tedbiri elden bırakmayın
Haber albümü için resme tıklayın

SARI ALANLAR YEŞİLE DÖNDÜ

Geçtiğimiz aylarda kırmızıya bürünen Pamukova'da, covid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerle birlikte riskli bölgeler de azalmaya ve normale dönmeye başlarken risk haritasındaki kırmızı alanların da yeşil ve sarıya dönüşmeye başladığı görüldü. Salgının Pik döneminde her gün yapılan testlerde 40 ile 50 arası vatandaşın testleri pozitif çıkıyordu, Pamukova' da, “Hayat Eve Sığar” uygulamasındaki risk haritası geçtiğimiz aylarda kıpkırmızı olmuş ve bu kapsamda yeni tedbirler uygulanmıştı, getirilen yeni kısıtlamaların da işe yaradığı gözlendi. Günlük yapılan testler pozitif sayısı 3'e kadar düşmesiyle risk haritasında kırmızıya bürünen alanların yeşil ve sarı rengine dönmeye başlaması sevindirdi.

“BÜTÜN EMEKLERİ BOŞA ÇIKARDILAR”

Alınan yeni kararlarla birlikte salgının yayılım hızının da azaldığı ve hemen hemen ilçede vaka bitti demeğe ramak kala, yılbaşı akşamı alınan tedbirleri hiçe sayan vatandaşlar, yine bir araya gelerek bütün emekleri boşa çıkardılar. Bugün itibariyle ilçede günlük vaka sayılarının 10'a çıktığını ifade eden yetkililer; “Bu girdaptan bir an önce ve en az hasarla çıkabilmemiz için vatandaşlarımızın alınan tedbirlere katiyen uyumaları ve başta maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek bu salgınla el birliği ile mücadele etmemiz gerekiyor. İnanıyorum kurallara uyar ve tedbirleri elden bırakmazsak, hep birlikte göreceğiz ki ilçemiz en kısa zamanda bir nebze olsun eski normal günlerine geri dönecektir, yeter ki vatandaşlarımız tedbirleri elden bırakmasın” açıklamasında bulundular.

04 Oca 2021 - 22:29 Sakarya/ Pamukova- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.